Pengedar Shaklee di Kuantan, Pahang


C.O.D Area Bandar Kuantan Dan Sekitarnya

C.O.D Area Bandar Kuantan Dan Sekitarnya

Pengedar Shaklee di Putrajaya, Dengkil & Bangi

Dah bersawang kot blog saya kan....labah2 pon penuh dah ni...hahahaha....lama sangat dah rasa tak update pape kat sini kan...

Tapi hari ni, saya nak share kisah kawan baik saya yang kini dah jadi salah sorang pengedar Shaklee di Putrajaya, Dengkil dan Bangi serta kawasan sekitar....boleh hubungi Suhana, atau nama manja nya Sue...ecehhhh...hehehehe..she really nice person walaupun muka nampak cam gangster & garang...kakkakakaka


Suhana Bt Salihuddin
(Sue)
Whatsapp : 019-2951580
Shaklee ID : 877227
Blog : GojesMommies
FB Fanpage : GojesMommies

Bagi sorang wanita, memang banyak perkara yg bleh jadi isu sensitif kan....contoh bila orang selalu duk mengata, gemuk la, gelap la, selekah la dan apa2 saja yg menyakitkan hati...sebab saya juga pernah melalui semua itu.....uhukkkk...

Tapi disebbakan rasa keterujaan tu, Sue dengan senang hati ingin berkongsi pengalaman dia consume Slimming Set Shaklee....sy pasti ramai yang alami benda yg sama kann.... 

____________________________________________________________________

Assalamualaikum gojes...harini saya nak bukak 1 rahsia.pada mulanya rasa malu nak sharing.yelah, mana x malunya nak cerita kat orang yang saiz pinggang 100cm, bersamaan dengan 1 METER! Huhuhu...sedihnya...

Meh nak cerita dari mula...Saya ni dulu waktu anak dara memang seorang yang sgt aktif. Berpanas kat padang tu x kire mase la. Kurus tapi hitam legam.Hehe.. 


Anak dara yang ganassss... 

tuuuu dia gemuknyaaaa... 

Lepas kawen, kena la jage kulit kannnnnn..Tapi berat badan naik sikit-sikit...Lps bersalin anak pertama pd Disember 2010, berat badan sy mmg susah sgt nk turun. Teringin nk dpt bdn cam nak dara balik, sy pun mkn 1 supplement untuk kurus. Sblm ni mmg sgt popular lah supplement tu. Syoknye sy dpt turunkan berat bdn secara mendadak dlm masa 1-2bln je.. 3bln stop mkn ubat tu, berat bdn naik mendadak dlm masa 2minggu je..tension2...yang paling tension tu anak sy tengok iklan Shin Chan, pastu bile Shin Chan ckp "mama perut ramping....", anak sy sambung TIGA LAPIS! Asben plak gelak2 bila anak cakap camtu. Sy gelak jugak, tp dlm hati TERBAKAR..
Sy pun mintak kebenaran asben tuk consume balik ubat kurus tu tp die x bagi sebab takut side effect macam di war-warkan. Sy pun google2 la tuk cari produk yg selamat, halal dan berkesan..Alhamdulillah sy terbuka hati berjumpa dgn sorang kenalan lama, seorang pengedar Shaklee..sy fikir alang2 nk consume Shaklee, lebih baik sy join ahli. Boleh dpt diskaun n bonus pun ade.. sy dah 1 bukan consume Lecithin, dan Herblax untuk turunkan berat badan. Cinch Tea pulak sy minum bile badan rasa x bertenaga.. ukur lilit pinggang berkurangan 8cm, wlaupun makan nasik n tidak bersenam. 


Produk Shaklee ni tak menyebabkan pengurangan jisim otot cam ubat kurus. Bila jisim otot berkurangan, tu yg berat badan boleh turun n naik mendadak tu.. Lepas ni sy nak tambah lagi, nak consume Cinch Shake n Omegaguard pulak. Rase menyesal pulak tak consume full set Shape Up Programme Shaklee..Nak buat macam mana, dulu ongkosnya enggak cukup.hehe...Okey lah, nantikan testimoni Cinch Shake n Omegaguard sy yang akan datang!
____________________________________________________________

Alhamdulillah, bahagia rasanya bila dapat tolong orang, apatah lagi kawan baik kan...
dapat kesihatan yang baik
makin cantik, gebusss, kurus dan comel
dapat jana side income lagi bersama Shaklee dan yang pasti di bawah SECRET & EXCLUSIVE GRUP saya...
sesiapa yg berminat nak jana pendapatan , boleh hubungi saya..
yuran keahlian cuma RM 65
tak perlu keluarkan ribu riban nak join MLM...
tapi pulangannya, boleh cecah hingga 5 angka...sape nak kasik kan...^___^

Amalan Bertahnik Bayi Baru Lahir


"Aku telah mendapat seorang anak, kemudian aku membawanya kepada Nabi S.A.W. Baginda menamaknnya Ibrahim, lalu mentahnikkanny (memecahkan mulutnya) dengan sebiji kurma."

Hadis riwayat Abu Burdah drp Abu Musa r.a 

Ada anjuran dalam Islam untuk melaksanakan tahnik iaitu membuka atau memecah mulut bayi yang baru lahir dengan buah tamar/kurma yang telah dikunyah oleh orang alim dan bertakwa.

Isi buah tamar yang telah dikunyah itu diletakkan di atas jari telunjuk dan dimasukkan ke dalam mulut bayi, ke kiri dan ke kanan mulutnya. Ini dilakukan sehingga kurma tadi menyentuh keseluruhan mulut sehingga ke rongga tekak bayi.

Antara hikmah amalan bertahnik ini adalah untuk menguatkan saraf mulut bagi mempersiapkan bayi kita untuk menghisap susu dengan sempurna.

Jika kurma susah diperolehi, bolehlah digantikan dengan manisan lain seperti gula dan madu lebah.


Ancaman Tulang Reput atau Osteoporosis


Kebanyakan wanita Malaysia hanya mendapat 50 peratus keperluan kalsium harian mereka. Penemuan fakta terbaru itu diperoleh daripada kajian bersama Universiti Putra Malaysia (UPM) dan University of Otago, New Zealand.

Berdasarkan fakta itu antara perkara yang membimbangkan ialah kekurangan kalsium mungkin mengakibatkan tulang rapuh atau osteoporosis.

Hakikatnya, pengambilan kalsium secara optimum adalah penting untuk mengekalkan kesihatan tulang kerana tulang seseorang itu mengalami kemerosotan berterusan bermula seawal usia 30-an. Justeru, penjagaan kesihatan tulang perlu dimulakan dari awal lagi dan adalah penting supaya semua masyarakat Malaysia menjalani pemeriksaan kesihatan tulang bagi mencegah osteoporosis.

Kesihatan tulang yang kurang baik adalah isu kesihatan serius dan perlu ditangani dari sekarang, lebih-lebih lagi kajian menunjukkan, kesan akibat osteoporosis akan meningkat di Asia, manakala menjelang 2050 dijangkakan lebih 50 peratus daripada keretakan tulang pinggul akan berlaku di rantau ini.

Lebih membimbangkan osteoporosis adalah penyakit yang senyap dan serius. Kebanyakan orang tidak menyedari mengenainya sehingga individu berkenaan mengalami keretakan tulang. Retak atau patah tulang pinggul merupakan antara yang paling biasa berlaku di kalangan penghidap osteoporosis. Ia hampir pasti akan membawa kepada kemasukan wad dan juga boleh membawa maut dalam satu daripada setiap lima (20%) kes patah tulang pinggul.
pix : google


Osteoporosis adalah penyakit yang boleh dicegah, tetapi tidak boleh diubati. Oleh itu penjagaan kesihatan tulang perlu dimulakan dari awal lagi.

Cara pemeriksaan kesihatan tulang ditawarkan adalah mudah dan pantas melalui pengimbasan ultra bunyi pada tulang tumit serta hanya mengambil masa dua minit serta tidak menyakitkan.

Rakyat Malaysia diingatkan supaya membekalkan nutrisi penting bagi kesihatan tulang kerana tulang terdiri daripada tisu-tisu hidup yang mengalami kemerosotan dan penumbuhan semula. Semua individu berisiko mendapat osteoporosis, apatah lagi jika mereka mengamalkan gaya hidup kurang sihat.

Malah, pakar kesihatan kini mengklasifikasikan osteoporosis sebagai epidemik global yang mengancam semua orang, terutama warga emas di seluruh dunia dengan kadar kelaziman satu kes bagi setiap tiga wanita dan setiap lapan lelaki. Ini bermakna, di kalangan lapan lelaki, seorang akan mendapat masalah osteoporosis.

Oleh itu, penduduk Asia, terutamanya wanita, disaran mendapatkan keperluan kalsium harian secukupnya (antara 800 hingga 1,000 miligram) di samping nutrien penting lain seperti protein, zink, magnesium dan vitamin D yang diperlukan untuk mengekalkan tulang yang kuat dan sihat. Segelas susu berkalsium tinggi mengandungi 500 miligram (mg) kalsium dan dua gelas susu tersebut cukup untuk membekalkan jumlah kalsium yang disarankan setiap hari.

Bagi mengelakkan risiko osteoporosis, selain daripada minum susu ( jarang-jarang jer minum susu sebab susu mahal...huhuhuhu), saya ambil Ostematrix Shaklee....

Ostematrix (kalsium)

Ostematrix (kalsium)
120 tablets

perbandingan nilai 1 tablet Ostematrix
juz imaging, hebatnya Ostematrix
jawapan buat anda yang tidak gemarkan susu


Sekilas fakta tentang Ostematrix (Cal Mag) :
  • membantu mengekalkan tekanan darah yang normal
  • membantu dalam pengecutan otot dan pelancaran saraf
  • menolong mengurangkan simptom-simptom senggugut seperti perut kembung, kekejangan, retensi air, mudah eradang dan kemurungan.
  • membantu membina tulang dan gigi yang kuat 
OsteMatrix membekalkan :
  • 1,000 mg (100% DV) unsur kalsium daripada sumber-sumber yang mempunyai tahap kepekatan yang tinggi dan mudah diserap dari alam semula jadi 
  • 400 mg (100% DV) magnesium untuk membantu menggabungkan kalsium ke dalam tulang serta menguatkannya 
  • 400 IU (100% DV) vitamin D untuk merangsang penyerapan kalsium 
Ostematrix adalah kaplet bersalut yang mudah ditelan ;
  • Sajian harian hanyalah sebanyak empat kaplet. Untuk hasil yang lebih baik, ambil dua biji kaplet, dua kali sehari berserta makanan.
  • Boleh juga ambil Ostematrix 4 biji sebelum tidur, dan hasilnya mudah bangun pagi pada keesokan harinya.
Kalsium sahaja tidak mencukupi.
  • Negara Amerika Syarikat merupakan kadar tertinggi dalam penggunaan tenusu dan pengambilan kalsium, namun mereka merupakan kadar tertinggi dalam osteoporosis.
  • Bayangkan kalsium sebagai batu-bata dalam proses pembinaan tulang-temulang yang kuat dan sihat. Batu-bata ini akan lebih kuat dan lebih seimbang jika digabungkan bersama mortar. Mortar mengandungi vitamin D, magnesium, boron, zink, tembaga dan mangan.
  • Dengan gabungan nutrisi ini, kalsium mendapat sokongan yang diperlukan untuk membina tulang yang kuat ketika anda muda serta meminimumkan kereputan tulang ketika anda tua.


Penyerapan Yang Terbukti Secara Klinikal

Pengambilan hanya dua kaplet OsteMatrix sahaja berupaya menghasilakan peningkatan ketara dari segi statistik dalam paras kalsium darah yang disukat dalam suatu tempoh 12 jam. Bagi membolehkan badan kita menggunakan kalsium untuk membina dan memelihara kekuatan tulang, kalsium perlulah diserap terlebih dahulu.

*Pengambilan kalsium sepanjang hayat juga diet yang seimbang serta senaman yang teratur berupaya mengurangkan risiko osteoporosis.

Saraf Mata Rosak, Mata Kabur Hampir Tidak Dapat Melihat , Makin Pulih Dengan Carotomax Shaklee



Syukur ke at Ilahi.... MIL dah lame mengalami masalah saraf mata.. Doctor ade ckp xleh nak wat ape dah... lame2 mata akan lbh kabur dan tdk akan nampak...akan merebak ke mata sebelah lagi...
since saya amik Shaklee untuk milk boost.. MIL tanye, ade tak vitamin untk mata? saya xsure.. tanye2 pada kak Miera Sixtybiz... CarotoMax adalah jawapannye... last mth mase cuti x'mas jumpe MIL.. terus bg MIL...today tghari MIL call, just to inform me that die dah blh mengaji lbh lame dr seblm ni.. yg lagi wat teruja, die dah blh menjahit semula...(sbb mata jadi mcm tu byk menjahit mase muda.. tailor) syukur sgt... Harap mak terus sihat... 
I suggest any one have problem with Saraf boleh la consume CarotoMax... sebijik sehari je...

Start consume Carotomax : 22/12/2012
Result hari ini : 8/1/2013

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Info lanjut dan Order, boleh hubungi saya;

Mashitah Mamat [Syitah]
Shaklee Independent Distributor [ID: 881842]
SMS|WhatsApp|LINE: 0193121609
Emel : honeyonnee@gmail.com
Facebook : Mashitah Mamat

Manfaat & Faedah Alfalfa Complex



Antara manfaat Alfalfa Complex Shaklee untuk LELAKI dan WANITA ialah:

✔ Tumbuhan terbaik yang mengandungi segala zat keperluan harian
✔ Melegakan sakit sendi dan belakang.
✔ Menghilangkan kelesuan dan tekanan
✔ Memberi kelegaan semasa haid (untuk wanita)
✔ Merawat arthitis
✔ Bagus untuk elergi dan ekzema
✔ Merawat athma
✔ Mencuci usus bagi membuang toksik
✔ Mencuci buah pinggang dan merawat kencing kotor
✔ Meneutralkan asid dalam badan
✔ Merawat masalah keputihan pada wanita (untuk wanita)
✔ Membesar dan menegangkan payudara (untuk wanita)
✔ Bertindak seperti kacip fatimah kepada para isteri (untuk wanita)
✔ Memulihkan urat selepas bersalin (untuk wanita)
✔ Membantu masalah penghadaman dan pencernaan
✔ Meningkatkan stamina seorang suami
✔ Melegakan sembelit
✔ Membuang angin dalam badan
✔ Milk booster bagi meningkatkan kuantiti dan kualiti susu ibu

Sebarang kemusykilan dan nak tahu info lebih lanjut tentang nutrisi/produk SHAKLEE, jangan segan silu untuk hubungi saya yea. Setiap pembelian di honeyonnee.com , anda layak mendapat free consultation berterusan after sale services, jadual pengambilan vitamin dan tips-tips kesihatan bersama Shaklee.
Mashitah Mamat
019.312 1609
sheetah82@yahoo.com
www.honeyonnee.com

Systemic Lupus Erythematosus (SLE)

Systemic Lupus Erythematosus (SLE) atau Lupus Eritematosus Sitemik adalah gangguan jangka panjang autoimmune yang boleh menjejaskan kulit, sendi, buah pinggang, otak, dan organ-organ lain.




Punca-punca dan faktor-faktor risikoSystemic Lupus Erythematosus (SLE) adalah penyakit autoimmune, yang bermakna sistem imun badan tersilap menyerang tisu yang sihat.Ini membawa kepada keradangan jangka panjang (kronik).Punca-punca asas penyakitautoimmune tidak diketahui sepenuhnya.SLE adalah biasa menyerang di kalangan wanita berbanding lelaki. Ia boleh berlaku pada mana-mana peringkat umur, tetapi berlaku paling kerap kepada individu yang berumur di antara 10tahun dan 50 tahun. Orang Afrika, Amerika dan Asia lebih ramai mengalaminya berbanding kaum lain.SLE juga boleh disebabkan oleh ubat-ubatan tertentu.

Simptom

Gejala yang terjadi berbeza bagi setiap individu yang boleh datang dan pergi. Hampir semua orang yang mengidap SLE mempunyai sakit sendi dan bengkak serta beberapa artritis.Lazimnya ia akan menjejaskan sendi jari, tangan, pergelangan tangan dan lutut.Tanda-tanda lazim yang lain termasuk:-
  • Sakit dada apabila mengambil nafas dalam-dalam 
  • Keletihan 
  • Demam dengan sebab lain 
  • Ketidakselesaan, keresahan, atau perasaan marah (dedar) 
  • Keguguran rambut 
  • Mulut berkudis 
  • Sensitif terhadap cahaya matahari 
  • Ruam kulit - ruam "rama-rama" pada pipi dan hidung menjejaskan kira-kira setengah orang yang menghidap SLE. Ruam menjadi lebih teruk lagi di bawah cahaya matahari.Ruam juga mungkin merebak. 
  • Nodus limfa bengkak
Gejala-gejala lain bergantung kepada apakah bahagian tubuh yang terjejas:-
  • Sistem otak dan saraf : sakit kepala, kebas, sesemut, sawan, masalah penglihatan, perubahan personaliti 
  • Saluran penghadaman : sakit perut, loya dan muntah 
  • Jantung : ritma jantung yang abnormal (arrhythmias) 
  • Paru-paru : batuk darah dan kesukaran bernafas 
  • Kulit : kulit warna 'patchy', dan jari mengalami perubahan warna apabila sejuk (Fenomena Raynaud) 
  • Sesetengah pesakit hanya mempunyai gejala pada kulit. Ini dipanggil lupus discoid.
Rawatan

Tiada penawar untuk SLE. Matlamat rawatan adalah untuk mengawal gejala-gejala.Penyakit yang ringan boleh dirawat dengan:
  • Nonsteroidal ubat-ubatan anti-radang (NSAID) merawat artritis dan birsam 
  • Krim kortikosteroid untuk merawat ruam kulit 
  • Ubat antimalaria (hydroxychloroquine) dan kortikosteroid dos rendah untuk kulit dan gejala-gejala artritis 
Anda harus memakai pakaian pelindung, kacamata hitam, dan pelindung cahaya matahari apabila berada di bawah cahaya matahari.Simptom yang mengancam nyawa (seperti jantung anemia hemolitik, banyak atau penglibatan paru-paru, penyakit buah pinggang, atau penglibatan sistem saraf pusat) sering memerlukan rawatan yang lebih agresif oleh doktor pakar.

Rawatan untuk lupus yang lebih teruk mungkin termasuk:
  • Kortikosteroid atau ubat berdos tinggi untuk mengurangkan tindak balas sistem imun 
  • Ubat sitotoksik (ubat yang menghalang pertumbuhan sel) jika anda tidak pulih dengan kortikosteroid, atau gejala menjadi lebih buruk apabila berhenti mengambilnya.Perubatan ini mempunyai kesan sampingan yang serius dan teruk. Anda perlulah diawasi oleh doktor anda. 
Jika anda mempunyai lupus, ia juga penting untuk mempunyai:
  • Rawatan penjagaan jantung 
  • Imunisasi yang up-to-date 
  • Ujian skrin untuk penipisan tulang (osteoporosis) 

Terapi bual dan kumpulan sokongan boleh membantu melegakan kemurungan dan perubahan 'mood' yang mungkin berlaku pada pesakit yang yang mempunyai penyakit ini.

Sumber : PubMed Health
Translation : Google Translate

Nota:  Info secara terperinci, boleh ke website PubMed Health

Perhatian! Baca Ini Jika Anda Pernah Makan Panadol


Jom kita baca kisah yang telah di share oleh seorang blogger..

Jangan ambil pa...nadol actifast atau soluble jika anda rasa deman atau sakit kepala. Pengambilan panadol tersebut boleh memudaratkan kesihatan anda untuk pada masa akan datang.

“Suami saya bekerja sebagai Jurutera IT di sebuah hospital, di mana pihak hospital sedang menyiapkan pengkalan data untuk pesakitnya. Dia mengenali rapat doktor tersebut. Doktor memberitahu suami saya, apabila mengalami sakit kepala, mereka sendiri tidak sanggup mengambil Panadol atau Paracetamol. Sebaliknya, mereka akan mencari ubatan herba Cina atau mencari altenatif lain.

Ini kerana Panadol adalah bertoksik kepada tubuh kita . Ia merosakkan organ hati . Menurut doktor tersebut, Panadol akan tinggal di dalam tubuh selama sekurang-kurangnya 5 tahun . Menurutnya lagi, pernah berlaku seorang pramugari menelan terlalu banyak Panadol semasa kedatangan haid kerana tugasnya perlu berdiri sepanjang masa penerbangan. Dia kini baru berumur 30-an tetapi sudah perlu menjalani rawatan buah pinggang (dialisis) setiap bulan.

Alternative Treatment ( Tips )

Seperti kata doktor tersebut, sakit kepala disebabkan ketidak-seimbangan elektron/ion di dalam sel otak .

Sebagai rawatan alternatif, beliau mencadangkan membeli sebotol atau 2 botol minuman isotonik, campurkan dengan air minuman pada kadar 1:1 atau 1:2. Mudahnya, secawan isotonik dengan 2 cawan air minuman.

Saya dan suami pernah mencuba kaedah ini dan mendapati ia berkesan. Kaedah lain ialah merendam kaki ke dalam besin yang mengandungi air suam. Ia akan memberi tekanan darah menurun dari kepala anda.

Panadol adalah sejenis “pain killer”, semakin banyak anda mengambilnya, semakin lama semakin kurang kesannya kepada anda. Bererti anda perlukan dos yang lebih lagi apabila ia kurang berkesan.

Kita semua akan jatuh sakit apabila usia kita semakin meningkat. Untuk wanita, mereka akan melalui pengalaman melahirkan zuriat. Bayangkan mereka akan diberi dos yang kuat apabila terpaksa melalui proses beranak melalui pembedahan.. Jika anda terlalu banyak mengambil Panadol atau Paracetamol sepanjang hidup anda, seperti mereka yang ada migrain, ia akan memberi kesan sifar terhadap kesakitan yang anda alami dan anda memerlukan ubat yang lebih kuat lagi untuk mengurangkan rasa sakit. Adakah anda sanggup diberi dadah yang kuat seperti morfin?

Hargailah kehidupan anda. Fikir sebelum mudah memasukkan ubat yang “biasa” ini ke dalam mulut anda.

Sumber : Pengalaman Seorang Blogger

Bercuti Di Pulau Pangkor

sesekali jom rehatkan minda ..
santai-santai bersama keluarga tercinta,....

bagi aku, ini kali ke-2 trip ke Pulau Pangkor
kali pertama dulu jejak langkah pertama ke Pangkor dengan kawan-kawan Politeknik
kali nih dengan keluarga, lain sikit lah pengalamannya, sama-sama seronok..heheheheh


#flashback#
kali pertama aku ke P.Pangkor pada tahun 2003, lebih kurang 10 tahun yang lepass..

lama giler dah rupanyaaaaa.

zaman tengahb study lagi, bajet ciput, melancong sekadar ada jer la.
budak-budak baru nak meneroka dunia. hahahah

 so pengangkutan kitorang, of course la nek bus jerkkk...
kitorang gerak dari KL, ..tiket RM 15 jer masa tu....murah kan

harga tiket bas ke sana sekarang ni, aku tak pasti lah berapa.

okey, tak payah nak mengada flashback kesah lama. kihkihkih


 Day 1

utk 2nd trip ni, bersama keluarga..lebih bermakna kann...
bersama anak dan suami.....
hahahah, rasa cam tak percaya dah ada anak dan suami...( baru sedor dirii...)
kitorang gerak dari KL lebih kurang 11.00 pagi.
dan sampai ke jeti Lumut, dalam 3.00 petang cam tu.
kitorang masuk jalan bawah, tak  masuk highway.
exit tol Slim River..
kalo sesape yang tak biasa ngan jalan ni, jangan cuba-cuba try masuk hokey. korang guna jer highway Utara-Selatan tu, exit Bidor.

Mr Ady masuk jalan bawah sebab kitorang follow kawan. 2 family kitorang pergi bercuti.


sampai di jeti Lumut, terus beli tiket feri

tiket feri untuk seorang dewasa cuma RM10.
tiket ni kene simpan untuk guna masa nak balik nanti, gunapakai tiket yang sama.

aku tak pasti harga tiket budak-budak, sebab Auni yang umur setahun lebih tu, FREE ja.

sementara tunggu trip feri jam 4.30 petang, kitorang sempat isi perut kat food coart sekitar jeti Lumut tu. 

kaunter tiket









Auni (1 tahun 2 bulan ) 

disebabkan tiket feri ni guna utk pergi dan bali, make sure korang simpan leklok eyh
jangan plak lupa diri bila nampak pantai cantik terbentang tuu..
hahaha


excited nya nak nek ferii.....
Auni konpem suke nek feri kannn...
tapiii...

nangis2 tak senang duduk, cuak dgr enjin feri yg maha kuat..adehhh

sabor Auni...
20 minit jer kita nek feri nih....
**pesal kuat sangat bunyi enjin feri nih !!

dah sampaiiii..yeyehhhh

welcome to Pangkor Island

so, nak ke Rumah Rehat Horizon
( dah siap booking by someone...)
kami nek teksi van ( apa nak panggil eyh..belasah jerr) , pink kalerr gitu...
tambang ke sana RM 20 utk sehala
dalam 7km cam tu kot....
( memang failed bab2 agak jarak nih....hahaha)




Rumah Rehat Horizon
** disebabkan kami last minute planning, so sambar jer apa yg ada..ahah..
tapi agak selesa dan murah kalo datang reramai
1 bilik gueen bed + tilam extra tanpa katil RM 135/night
1 bilik queen bed + 2 tilam extra tanpa katil RM 150/night

dan yang best, rumah rehat ni betul2 menghadap laut tau..
so, bangun pepagi tu, terus gi terjun laut ...
(^_____^)

segala kemudahan ada..
mini market
food court
sewa motosikal dan sewa kereta utk ronda pulau
boleh jugak nek ja van pink tu...

dah siap check-in, 
apa lagi tunggu.....jom serangggg !!
laut Pangkor...cantik gilersss ..





Auni & Abah jalan-jalan makan angin 
mama jalan kat depan, sebab nak ambik gambar Auni
Auni jalan laju sangat....tercungap2 mama lari tau !!

ok, nak tahu kat mana kami lepaking & tempat yg sangat2 bersih, cantik dan tak bape ramai orang..
tungguuuu next entry kay...
stay with me...
adios...

Day 2

disebabkan bercuti dengan bebudak, so mak ayah kene lah ikut waktu tidur dorang..nak tak nak, kene lah tunggu budak tecik nih sedor dari beradu dulu......
hampir tengahari jugak laa wehhh....
mula-mula, cari makan dulu..perut dah mintak diisi kann....
mana syiok nak main laut dnegan perut kosong
jommmm brunch......



dah konyang soghu, masing-masing pun dah segar bugar..apa lagi nak tungguu....


budak tecik takut giler ngan laut yang cantik itew, mama terpaksa teman ajer Onnee main pasir kat tepi-tepi ..
haihhhh, sabor aje laaaa
menangesss dalam hati weiiiii
frust mama tau tak dapat mandi lautt....huwaaaarrrrrrrr



layan laahh gambar-gambar budak selebet nih...
penakut betull...entah apa yg ditakutkan sangat pun, mama pun tak fahammm....
hahahahaha

Compact Powder Jerrrr ...!!!


"Engkau yang cantik, engkau yang gebuss, engkau yang manjaaaa"......~lallalalalalala~ 
Wanita dan kecantikan memang tidak boleh dipisahkan, 
bagai aur dengan tebing 
bagai irama dan lagu 
hahh, sentimental sikit malam ni.....

malam yg sunyi sepi, anugerah Allah s.w.t ni 
(mentang2 pagi tadi dengar ceramah Ustaz Don..eheeh)
jari jemari kemetot ni bagai dipanggil2 jer, mintak update blog...
dan sekali lagi ( bape banyak kali daaa..)
saya nak share testimoni ini
pengamal tegar skincare suplemen SHAKLEE
transform habis...
toksah citer banyak, korang layan jer la pengalaman Hani ni yea..
terbaekkkkk lahhh...
"Hi Semuaaaaaa.....selamat petang..selalunya asek letak testi customer je kan..bila lg nk buat testi sendiri..haaa ni dia testi makk..
Tengok gambo kt sebelum tu mak makan vita C tp dari brand lain tp x jadi apa2 pun uols..muka pun ala2 jambatan x siap gittew..coreng sana coreng sini..parut jerawat toksah ckpla merata2 ada..belum masuk lg kawah bulan..mekap pun tetap nampak buroks jugak k..
Alhamdulillah selepas sembang dgn kak Zura Betty ,beliau yg suggest sy minum ESP Shaklee..after 2 minggu consume ESP memang terasa ada perubahan terus beli pulak GLA Complex Shaklee x saba2 nk kulit cantik okey...slps sebulan memang sangat2 berpuas hati dgn produk ni..then terus mkn Set D ( VITA C, VITA E, BCOMPLEX) utk dpt hasil yg lg POWER...Alhamdulillah....tak mau tukar yang lain dahhhhh.....Sekarang x perlu nk mekap tebal sampai 3 inci dh k...just sapu compact powder & celak sikit je..memang ESP ni boleh dpt cun lahhhhhh....."



gambar sebelum dan selepas
(click image to enlarge)
Hani share testi ni kat closed grup FB @ SGL

hasil setiap orang tak sama yea...ini berdasarkan pengalaman mereka yang dah guna Shaklee..
jika ada yang consume Shaklee, tapi lom nampak hasil, cuba buat checklist ini:
1) adakah anda makan vitamin secara konsisten?
2) berapa kuantiti water intake sehari? adakah cukup 3 liter?? 
3) adakah anda "on" & "off" ambik vitamin?
4) bagaimana cara dan gaya pemakanan anda?? 

so, tepuk dada tanya diri sendiri...
jika tak berdisiplin, jangan harap untuk dapatkan kesan yang hebat
(^____^)

ingin saya tegaskan kat sini, vitamin Shaklee adalah vitamin semulajadi, maka hasilnya tidak sepantas kilat seperti vitamin lain yang ada bahan kimia sebagai pendorong mempercepatkan tindakbalas...
ujian klinikal yang telah dijalankan oleh Shaklee, menunjukkan bahawa untuk mendapatkan hasil terbaik, perlu mengambil vitamin secara  konsisten selama 90-120 hari ( juga deoends pada badan individu )

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Info lanjut dan Order, boleh hubungi saya;

Mashitah Mamat [Syitah]
Shaklee Independent Distributor [ID: 881842]
SMS|WhatsApp|LINE: 0193121609
Emel : honeyonnee@gmail.com
Facebook : Mashitah Mamat