Sijil Halal 2013

Ok, ini adalah sijil halal Shaklee bagi tahun 2013. Setiap tahun sijil halal ini akan diperbaharui. Ramai juga yang masih meragui kehalalan produk Shaklee hanya disebabkan ia adalah produk dari luar negara.

Produk luar negara (semua jenama) , sememangnya tidak ada tanda halal pada botol kerana ia dibungkus (packaging) di luar negara. Untuk masuk ke Malaysia, hanya perlukan sijil halal yang disahkan oleh negara itu sendiri yang mana badan Islam tersebut diiktiraf oleh Jabatan Agama Islam Malaysia (JAKIM). So, anda boleh semak kat link ini, mana-mana badan islam luar negara yang diiktiraf oleh JAKIM. 



Ini sijil yang dikeluarkan oleh pihak Islamic services of America, sebuah badan Islam di Amerika Syarikat. maklumat tentang ISA ;



Sijil ni original yea, tak der istilah edit. Kalau masih ragu-ragu jugak, anda boleh ke Home Office Shaklee terus dan minta tengok sendiri kesahihan sijil ini. Bagi syarikat nutrisi Shaklee yang telah bertapak selama lebih 50 tahun, isu ini adalah isu yang perlu dititikberatkan. 

Shaklee Malaysia Home Office
Shaklee Products (M) Sdn Bhd

A-3A-02, Empire Tower

Empire Subang 

Jalan SS16/1

47500 Subang Jaya

Selangor Darul Ehsan.

Tel : 603-5622 3188
Fax: 603-5622 3199 (Customer Service)


Business Hours
Monday to Saturday: 10:00 a.m. to 7:00 p.m.



Contact Person

Catherine Chai, 

Assistant Customer Service Manager
Website Shaklee : www.shaklee.com.my

Soalan femes : kenapa tak tampal tanda halal kat setiap botol?? 
Ini jawapanya ;
"Shaklee di yakini HALAL. Sijil HALAL dikeluarkan oleh Jabantan Agama Islam US (ISA) dan ada sijil terbaru 2013. Dekat botol takde logo halal sebab sijil dah dikeluarkan. So dalam sijil dah list down all the product with HALAL CERTIFICATION."
Lagi satu isu yang berbangkit nape takde logo HALAL JAKIM.
"JAKIM hanya keluarkan sijil/logo HALAL untuk produk yang dihasilkan di dalam MALAYSIA sahaja. Untuk keluarkan sijil/logo HALAL tu pihak JAKIM perlu pegi ke premis2 yang keluarkan produk tersebut. Ada bnyk lagi premis yang mintak di sahkan HALAL kat MALAYSIA ni masih dalam queue. Adakah JAKIM akan ke US untuk menentukan sah HALAL produk SHAKLEE? So kite serahkan kepada badan berwajib di sana untuk mengeluarkan sijil HALAL ni. Diorang pun sangat particular bab HALAL. Once dah kata HALAL tapi in case tak HALAL, company pengeluar boleh di saman juta2 dolar tau.. Shaklee sendiri apply HALAL ni in group.. tu sebab keluar sijil. Kalau kita tgk produk2 lain yang dijual kat farmasi pun takde cop HALAL."
Lagi isu halal Shaklee...


Okey, harap entry ini dapat membantu anda untuk lebih yak in dan tidak was-was menggunakan produk Shaklee. Saya sebagai pengedar dan juga pengguna tegar, yakin 100% Shaklee adalah HALAL, SELAMAT, BERKESAN & SEMULAJADI dan saya ingin berkongsi kebaikannya dengan semua orang islam di luar sana. Tak bermaksud saya mengagungkan produk luar, tetapi tak salah kan kalo yang baik kita ambil. Makanan-makanan Sunnah juga tetap saya amalkan. Tiada isu produk sunnah ke apa..yang baik kita ambik, yang tak bagus....tinggalkan lah..jangan ikut pulak, kann...

Sebarang kemusykilan dan nak tahu info lebih lanjut tentang nutrisi/produk SHAKLEE, jangan segan silu untuk hubungi saya yea. Setiap pembelian di honeyonnee.com , anda layak mendapat free consultation berterusan after sale services, jadual pengambilan vitamin dan tips-tips kesihatan bersama Shaklee.

Mashitah Mamat
019.312 1609
sheetah82@yahoo.com
www.honeyonnee.com

Shaklee Malaysia lancar CoQHealth Plus



Bradford Richardson (kanan) bersama Victor Lim (dua dari kiri) dan Cindy Latham (kiri) melancarkan produk baharu dari Shaklee, CoQHealth semasa Persidangan Kebangsaan Shaklee 2012/2013 di Subang Jaya, semalam.

SUBANG JAYA 8 Jun - Shaklee Products (M) Sdn. Bhd. (Shaklee Malaysia), melancarkan CoQHealth Plus yang dapat membantu menyokong jantung sihat dan menangani masalah penyakit kardiovaskular yang juga pembunuh nombor satu dalam kalangan rakyat Malaysia.

Presiden Shaklee Antarabangsa, Bradford Richardson berkata, produk terbaharu yang ditawarkan itu mengandungi kesemua perubatan semulajadi daripada campuran 28 miligram (mg) zat makanan larut lemak yang hadir secara semulajadi di dalam tubuh badan (CoQ10) beserta Vitamin E dan ekstrak teh hijau.

"Produk ini didatangkan di dalam bentuk kapsul dengan bantuan minyak kacang soya bagi memastikan penguraian serta penyerapan yang maksimum dalam sistem tubuh badan ketika diambil.

"Dengan sebiji kapsul yang diambil sehari selepas makan, ia mampu menyokong penghasilan tenaga bagi jantung, meningkatkan peredaran serta membantu menambah dan mengekalkan paras CoQ10 di dalam darah serta juga kaya dengan lain-lain kebaikan," katanya di sini hari ini.

Beliau berkata demikian dalam ucapan perasmian Persidangan Kebangsaan Shaklee 2012/2013.

CoQHealth Plus dijual pada harga RM124 kepada bukan ahli manakala hanya RM99 bagi ahli.

Yang turut hadir Pengurus Besar Serantau Shaklee, Victor Lim dan Naib Presiden Kanan Pemasaran Global Shaklee, Cindy Latham.
Utusan Malaysia Online

Berminat nak cuba COQHealth Shaklee, jangan segan silu untuk hubungi saya yea (<__>)

Sheetah [ID No: 881842]
Whatsapp|LINE : 0193121609 
Emel : honeyonnee@gmail.com

DISCLAIMER 1#
Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit. Anda digalakkan mendapat nasihat pakar perubatan yang berkaitan.

DISCLAIMER 2#
Info yang terdapat di dalam blog ini bukanlah idea asal saya. Info-info ini didapati melalui pambacaan buku, majalah kesihatan, sumber internet, testimoni-testimoni pelanggan yang sudah menggunakan Shaklee dan sebagainya

Performance Drink Shaklee ~minuman isotonik, minuman tenaga, minuman sukan

Performance Drink
(minuman isotonik)

PD ni dalam bentuk serbuk orange, so bancuh dengan air sejuk 
atau air suam atau pon dengan air ais

Saya suka minuman isotonik yang "satu" tu...memang sedap dan manis..tambah lagi kalo minum yang sejuk tu, perghhhh memang sedap je masuk tekak kan....minuman yang "satu" tu jugak disyorkan doktor kalo demam, dehydrated, kene denggi dan sewaktu dengannya ...tapi kadar kemanisan dia tu, saya rasa tak sesuai utk orang yang ada kencing manis....
tak per, jangan risau..ada cara lain yang lebih selamat utk anda......
bukan jer utk pesakit kencing manis, semua orang pun boleh minum Performance Drink ni....
atlet sukan amat disyorkan bagi kekalkan momentum..kurang haus..kurang penat...

Siapa lagi yang sesuai minum Performance Drink??
  • ibu menyusu yang sedang berpuasa 
  • pekerja yang selalu kerja di luar pejabat dalam keadaan panas terik matahari
  • atlet : orang yang bersukan, tak kira apa sahaja sukan walaupun setakat berjoging jer....suami saya peminat setia PD ni...dia akan minum sebelum main bola dan selepas main boleh..tahan lama katanya...lambat pancit...kalo tak, cepat jer nak stop sebab penat...
  • orang yang berpuasa (ambik semasa sahur dan berbuka puasa)
  • orang yang akan menjalani pembedahan dan selepas pembedahan
  • orang yang mengalami dehydrated 
  • kanak-kanak demam, cirit birit dan muntah, air kurang dalam badan, so tambah dengan PD
  • orang yang nak mengerjakan umrah dan haji di Mekah
  • orang yang kene demam denggi, gantikan dengan PD berbanding 100Plus yang manis
  • orang yang tiada selera makan
Kenapa Performance Drink ni sesuai utk  mereka??
  • meningkatkan daya ketahanan badan : beri tenaga kepada otot dan sel dengan cepat, gantikan air yang hilang sewaktu latihan fizikal, tingkatkan daya tahan otot dan memanjangkan waktu latihan tanpa mencederakan tubuh
  • membekal tenaga & daya ketahanan fizikal : PD mengimbangi dan membekalkan elektrolit dalm tubuh dan mengimbangi metabolisma air dalam tubuh. PD mengandungi potassium, kalsium, sodium, phosphorus, magnesium dan cloride. PD juga dirumus ekslusif untuk membekalkan tenaga fizikal terutamanya mereka yang dalam kerja harian
  • mencegah penyahhidratan : kurangkan kehausan, cegah penyahhidratan, melembapkan kulit dan kelihatan muda
  • kekalkan paras gula (sesuai utk orang diabetes kan) : terbukti secara klinikal dalam memelihara paras gula darah yang penting bagi tenaga otot dan mempercepatkan penyembuhan akibat kecederaan otot


"Anak Saya Makin Berselera" , "Anak Saya Cemerlang Dalam Pelajaran" , Anak Saya Dah Kurang Diserang Asma ~ mode: happy

Testimoni #1 : anak jarang demam, selsema dan sakit...dan very amazing, kalau dia kene asma   pun, dia still aktif


Testimoni #2 : kesihatan mereka bertambah baik, stamina dan kecerdasan mental serta fizikal juga meningkat ~ semakin cemerlang dalam pelajaran



Testimoni #3 : just realize Meal Shakes ni rupanya bukan setakat membantu anak yang picky eater, malah membantu kanak-kanak yang ada masalah ekzema



Testimoni #4 : hidong x runny nose lg...bo pon ok da..xda angis..x da merah muka..



Testimoni #5 : macam-macam cara nak bagi anak selera makan.....bila bg Meal Shakes sesudu dlm susu dia selera jadi bertambah...asik nak mengunyah jer.......poo poo pn lawas.....tak rugi melabur utk si manja


Testimoni #6 : fully bf, tapi anak tetap sakit...opppppss, bukan salah susu ibu yea....lain kanak-kanak , lain keadaan dia.... (susu ibu tetap yang terbaik.....)
ibu ini beri meal shakes untuk anak , lepas a few months amalkan Meal Shakes, anak belum pernah demam sampai sekarang, selara makan menjadi-jadi..Alhamdulillah syukur dipertemukan dengan Meal Shakes ni


"sharing is lurve"

bagi ibu-ibu yang dah amalkan Meal Shakes, pasti tahu kebaikan dan faedah Meal Shakes..bagi anda yang masih ragu2 atau takut2 nak cuba, boleh klik SINI ....
detail tentang Meal Shakes'

yang pasti Meal Shakes Shaklee tiada bahan2 pemanis atau pengawet...dah yang pasti HALAL....
 tiada sedikit pon guna sumebr daripada haiwan, semuanya tumbuhan..
sebab itu lah, Meal Shakes ni juga sesuai utk orang VEGETARIAN
________________________________________________________

Untuk dapatkan set vitamin Shaklee, mengikut bajet anda, boleh hubungi saya yea...free consultation jer...
jangan segan-segan..malu bertanya, sesat jalan >____<


Sheetah [ID No: 881842]
Whatsapp|LINE : 0193121609 / SMS : 0179005898
Emel : sheetah82@yahoo.com

DISCLAIMER 1#

Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit. Anda digalakkan mendapat nasihat pakar perubatan yang berkaitan.

DISCLAIMER 2#

Info yang terdapat di dalam blog ini bukanlah idea asal saya. Info-info ini didapati melalui pambacaan buku, majalah kesihatan, sumber internet, testimoni-testimoni pelanggan yang sudah menggunakan Shaklee dan sebagainya