Auni Rajin Tolong Mama Tumbuk Bawang

Pantang nampak mama nak menumbuk ..dia pun sibuk jugak nak tolong mama......
rajin anak mama...nak jadi chef ker?? 



Barang Kelengkapan Bayi ~ Baby Cot IKEA ~

Perancangan selepas bersalin anak ke2 ni, nak berpantang sendiri ajer di Putrajaya...pengalaman bersalin dulu, sikit sebanyak dah dapat belajar camna nak berpantang sendiri kan...memandangkan Onnee pun masih kecik ( adik lahir, Onnee baru cecah 2 tahun 7 bulan ) , so saya fikir ada baiknya saya sediakn sedikit peruntukan untuk beli baby cot....tak der sebab lain, hanya untuk keselamatan baby..bahaya jugak kalo letak kat bawah jer kan....buat nya kakak Onnee berlari-lari bersuka ria....terrrrr...opssss, tak nak la sebut benda2 yang tak elok...hihihihi..

setakat yang saya survey di beberapa tempat dan kedai online, hanya di IKEA boleh dapat dengan harga yang sangat berpatutan.....saya pun tak berapa pasti kenapa dan mengapa.......ermm, produk IKEA berkualiti tinggi jugak kan.....
so, kita pilih yang lebih murah dan harga mampu milik...dalam note book saya, saya nak pilih baby cot kaler putih,


HENSVIK Cot
RM 369
Length: 123 cm, Width: 66 cm, Height: 80 cm
( ini baby cot yang saya nak beli...hihihi )

ini mahal sikit,
SUNDVICK Cot
RM 499
Length: 126 cm, Width: 66 cm, Height: 88 cm

kalo yang nak save bajet, anda boleh beli yang ini
hanya
SNIGLAR Cot
RM 165
Length: 123 cm, Width: 66 cm, Height: 80 cm

jangan pulak tertukar dengan yang satu ni, sama kaler tapi sedikit berbeza....hihi
yang ini mahal skit..

GULLIVER Cot
RM 369
Length: 123 cm, Width: 66 cm, Height: 80 cm
sama design dengan kaler putih yang dah masuk wishlist saya tu,....
ehehehhe
ada banyak jenis lagi kot..uolss boleh pegi IKEA je la, senang sikit nak tilik-tilik, mana best , mana tak best..ye tak??
okes, sekian dulu cerita pasal baby cot.....nanti kita citer bab lain pulakk
saya tengah excited nak beli itu ini untuk baby baru.....kikikiki

Jangan lupa dapatkan SET BERSALIN MODEN  sekarang !!
Sebarang kemusykilan atau nak tahu info lebih lanjut tentang nutrisi/produk SHAKLEE, jangan segan silu untuk hubungi saya yea. Setiap pembelian di honeyonnee.com , anda layak mendapat free consultation berterusan after sale services, jadual pengambilan vitamin dan tips-tips kesihatan bersama Shaklee.

Barang Kelengkapan Bayi ~ Tilam Kekabu Little DJE ~

Pregnen kali ke2 ni, keterujaan sama macam pregnenkan Onnee dulu jugak..dan excited nak beli kelengkapan baby baru dengan semua benda baru...sementelah la pulak, pakaian2 Onnee dulu semua dah agak uzur...hurmm, tak tau la samada tak reti jaga atau rasa cam kesian la kat baby baru nanti...ahakzzzz... (alasan kan nak beli baru....)

Apa yang saya terfikir sekarang, nak beli set tilam kekabu by Little DJE.....memang dah lama ushar butik Little DJE ni...masa tu, Onnee pon dah besar,,dah tak perlu tilam kekabu....bila dah pregnen lagi ni, Little DJE jer saya ingat sebab design dorang yang gojes & comelll.....kenapa saya pilih Little DJE, jom layan beberapa gambar dari kedai dorang.... (saya tak dapat komisyen ke apa yea, juz nak share dengan ibu-ibu di luar sana utk dapatkan produk kekabu terbaik dengan harga yang reasonable)

Tilam Kekabu




Credit pic : LittleDJE

Ni harga dorang, berpatutan jugak la...

Harga :
RM230 (Without comforter)...
RM280 (With comforter)
RM130 (Sarung shj)
RM185 (Sarung + comforter)

Material:
Tilam, bantal & bantal peluk : 100% Kekabu, 100% Cotton
Comforter & bantal newborn : Fiber, 100% Cotton (Washable)

Size:
Tilam : 28" x 36" ( agak2 sesuai kot dengan baby coat daripada IKEA, nanti kita pergi ukur sama-sama..ehhehehe)

Bantal : 12" x 8"
Bantal peluk : 20" x 16"
Bantal newborn : 10" x 7"
Comforter : 30" x 40" x 0.5"


Boleh jugak nak walk in ke kedai Little DJE ni, ni address nya; (saya beli online je la kot..hihihi)

Butik Little DJE (SA 0175618-K)

No 20, 1st Floor,
Jalan Opera L U2/L,
Seksyen U2, TTDI Jaya,
40150 Shah Alam,
Selangor

Tel : 03-78316724
Email : order.littledje@gmail.com


https://www.facebook.com/littledje
Facebook : Little DJE

Selain drp tilam kekabu, Little DJE jugak ada jual tunku baby, barut baby, kain bedung baby, set comforter, nursing pillow, stroller pad, newborn pillow dan macam2 lagi....anda boleh intai-intai Facebook dorang atau website www.littledje.com


Jangan lupa dapatkan SET BERSALIN MODEN sekarang !!