Steamboat Yang Sedap dan Murah di Ampang

Assalamualaikum w.b.t

Saje nak share dengan korang, steamboat pilihan aku, yqng aku rasa sangat sedap dan berbaloi……

Actually 5 hari lepas, aku de la pegi makan kat Johnny's Restaurant kat Alamanda… dr sumber, katanya steamboat kat situ sedap..aku dgn nafsu tak tertahan, tak tunggu lama, terus terjah Johnny tu… .hehehe

Steamboat yg biasa aku selalu pergi, dorang buat buffet.letak la bape hengget per kepala, haa ko makan sampai muncit…

Tp bila sampai kat Johnny, sistem ala carte punya..tu diaa, ada sistem gak hah… kikikiki

So, aku pilih je la apa yg aku nak kan....apa lagi kalau bkn menu utama aku, mushroom… i love mushroom !! yummm

Eyh, korang tau kan steamboat ni ada 2 jenis kuah..sup & tomyam… .aku lom sempat mintak, waiter dah datang letak kuah sup…

Aku : Saya nak kuah tom yam yea
Johnny's Waiter : tonyam kene tambah RM15. Sup free je..
Aku ; @#$%&*… ..erkkkk, blur jap… kene tambah RM15??

Hurmmmm, Ok lah, saya nak tom yam..

Aku lak, memang hantu tom yam..kalau kuah sup, memang ke laut lah selera aku… nak tak nak, redha je laa… hahahah…

Dah makan, dah kenyang..sampai masa nak bayar….. Aku, husband, Onnee lebih kurang RM 130++…

Ok, Alhamdulillah… rezeki Allah… boleh tahan sedap lah… .

Berjalan keluar, aku ulang balik apa yg husband aku cakap tadi…

Ni pertama kali dan terakhir kali makan kat Johnny… ehehheheeheh…

Kalau suh aku bagi bintang, aku bg 3/10… hikhikhikhik…

Eyh, tapi ada jer kawan aku suka makan kat Johnny ni… agaknya 8 bintang dia bagi… ngeh3…

Tu nama dia, selera masing2… !!

3,4 hari aku duk teringat kat steamboat… sebab tak puas makan hari tu… malam tadi aku ajak husband pegi layan steamboat kat tempat yg biasa kitorang pergi sebelum ni… .

Restoran Q Thai Steamboat dan BBQ kat Ampang… .

Memang sedapp habaq hang…… .

Dewasa RM 30/head
Kanak-kanak (darjah 1 ke atas ) RM 16/head
Kanak-kanak kecik renek FREE

Restoran ni tak kira umur budak sebenarnya, tapi ukur ketinggian…..hahaha… nasib baik tak ukur saiz perut..kalau tak, aku yang kene caj paling mahal kot..hahahhahaha…



















Onnee shy-shy cat lak !


Alhamdulillah..puas hati dapat makan kat sini….. Semalam kitorang makan ramai2… mama angkat Onnee dan anak2 sekali..so, 3 dewasa, 1 org kanak2 darjah 2 , 3 bdk kecik… RM130++…

Lebih kurang harga ngan Johnny kan…… sangat berbaloi2… aku memang rekemen restoran steamboat ni………..

2 comments

Tegurlah, Bukan Menghukum . Sayangilah, Bukan Menfitnah
Maafkanlah, Bukan Membenci . Mudahkanlah, Bukan Menyusah
Jadi, Saling Ingat Memperingatilah . Kerana Kita Mudah Lupa & Alpa