Kelas Blog (Basic) #4 di Faizworld Training Centre, Bangi


Assalamualaikum..

Hari ini orang lain semua berpusu-pusu balik kampung, sebab esok Aidiladha...tapi saya dan Kay, sibuk buat kelas blog..hahahha..

korang tak der kampung eyh? ke korang tak sambut raya haji....? tak wat korban ke tahun ni? hahahahaha..... (soalan-soalan cepumas itu utk kami..wiiiwiiiweee)

Misi Cari Duit Poket

Alhamdulillah....apa yang dirancang, terlaksana hari ini..sebelum ni saya selalu buat kelas blog, kelas coaching, kelas itu ini kat Faizworld Training Centre je..

kali ni, kita ubah dan fokus pada small grup...sesi coaching santai di rumah saya ajer...

sambil minum petang ..

semua nak cari side income,...dapat cover kos pampers anak, kos petrol pergi balik kerja, kos makan di pejabat, kos nursery anak pun dah ok kan..

itu yang cuba saya tunjukkan cara , bagaimana nak buat...hanya secara online ,melalui bisnes Shaklee.....

good luck utk semua sahabat2 MegaMillionaire...

bekerja dalam jemaah, itu lebih baik...inshaAllah..


Petua Halau Lalat Guna Apa Yang Ada Di Dapur

tengah scroll newsfeed facebook, terjumpa petua yang bagus nih..

aku belom try lagi la...tp nak beelongsi dengan semua...

nanti kita try buat sama-sama...

kalau betol berkesan, molek lah sangat untuk pengusaha-pengusaha kedai makan gunakan petua semulajadi nih, tanpa modal besar...

sumber pix : Facebook MiUdang JB

Mak Vs Ayah

hahahahaha..hanya hiburan walaupun ia benar-benar terjadi.....

alhamdulillah, encik suami sangat memahami..dia yang kadang tolong siapkan anak2 bila kami nak keluar...

tenkiu B....

Antara Analogi Kejadian Fitnah

masa kursus induksi tahun 2010 kt kedah, ada kami main 1 game....

game ni, banyak grup..

de dlm 7,8 org kot dlm 1 grup..lupa dah exact total..

lps tu, beratur panjang.

orang paling depan, dapat 1 gambar, dan setiap orang kene sampaikan isi gambaf tu kepad semua orang dlm grup dengan tunjuk aksi....no word, shut our mouth...
hanya aksi..hehehe

yg paling depan, dah dpt ~ keldai

jenuh la kawan2 aku buat gaya mcm2 nk bg faham....macam2 teka, x der satu pon yang betol...

sampai ke orang last, nak tau apa jawapan dia???

KERBAU PENDEK....kaakakaaka

jauhhhh beza dengan keldai..hahahahaha

nampak tak impak kalau dengar2 atau dapat sumber dr sumber y tak sahih..

begini lah cara fitnah terjadi.

cerita sebenar lain..cerita yang disampaikan dah lain...10 org dpt, 10 org punya cerita y berbeza....

yang menyampaikan pulak, ..dah la tak faham.....main agak2 je...

tgk la apa akibatnya..maka lahirlah, KERBAU PENDEK..

adoii, lawak kalo ingt balik...

kikiki

sahabat2 induksi, sape ingt story nih....??? kihkihkihkih..

#throwback
#induksi

Nak Baby Comel Tak??

selalu orang cakap, kalau nak baby comel, cute, selalu2 lah tengok yang indah2 ...

ada orang, selalu tengok Shah Rukh Khan....erkk..hahaha

ada orang, gantung setiap penjuru rumah dia ngan gambar si suami...sebab suami handsome....ko rasa??

yang paling tak boleh blah, bila terrr tengok 'bende buruk', laju je palingkan muka.....~ ko ingat tak ada ke?? ada lahh.... hihihi

nah la untuk korang...tatap puas2 muka gugurl nih...cute gilerrr...

aiiiiiiii, gerammm..

sumber gambar cute ni drp Facebook Nakbebel... tq

Fiske Steakhouse Asam Pedas Melaka Di Keramat, KL

Ahad lepas, tetiba ter plan nak bawak Onnee & Humayraa jalan-jalan...

Port Dickson?
Goald Coast Sepang?

oleh sebab dah tengahari, akhirnya kitorang decided pegi Zoo Negara je...bawak tengok burung...hahahaha....

macam biasalah, tengahari aku, jam 3 petang...
bayangkan dari Putrajaya nak ke KL, lalu pulak MRR2, agak2 pukul berapa nak sampai zoo?

kitorang sampai, zoo pun dah nak tutup..kihkihkih...elokk la sangat kan...awal2 pagi tak terpikir nak berjalan...kalau ikutkan aku nih, lebih suka duk rumah,..... errkkk..

tapi memandangkan anak-anak yang selalu terperap je , nak la bagi dorang lihat dunia luar...nak kenalkan dorang segala jenis binatang, kononya...kang tak memasal anak aku tak kenal  apa itu ular...apa itu harimau...... apa itu ayam..apa itu buaya......

boleh tengok ke'jakun'an Onnee tu...lagi2 bila balik kampung..nampak lembu je melompat-lompat seronok...datang dekat, menangis melalak...aku pun tak faham...hahahaa...
so, untuk mengelakkan Onnee terkulat-kulat di kemudian hari, moh kita ajaq dia mengenali jenis haiwan....namun, sayang sekali...zoo dah nak tutup..so, tak dapat masuk....dah tak tahu nak pergi mana....
.
.
.
.
.
.
.
cam lapar lak ~ pegi makan je lah...
.
.
akhirnya, kitorang sampai di Fiske Steakhouse & Asam Pedas Melaka...
.
.
.
2x aku kesini, aku hanya makan steak..

beef steak
atau
lamb steak

sebelum ni aku try beef steak..so, kali ni aku try grill lamb steak lak...perut dah berkeroncong, tetiba je kan..walhal aku dah melantak nasi dulu tadi sebelim keluar rumah.....ohemmgeee. !!


sampai je, kami terus ke dalam restoran tu, ada aircond..sedap la sikit kan nak bergomol dengan Humayraa nanti..tak la berpeluh.....walaupun jarak antara setiap meja sempit giler..hihihi..
kalau yang agak berisi tu, haih la..memang kene duduk meja luar je la... eheehehe...
aku tak kutuk tau..aku cakap bende yang betol nih....huhuhu

jom selfie dulu.....hihihihi



ok2, dah duduk, apa lagi.order la makan..perut dah bergendang dang dang mintak diisi....

jus epal
jus oren
hot cafe latte ~ of course for me, coffee lover
grill lamb steak
mix grill steak utk encik husband
spageti untuk Onnee ~ dia pilih sendiri
dan fries semangkuk...
.
.
.
.
.
tambah lagi semangkuk fries sebab Onnee dan Humayraa berebut....adeihhh...
lepas makan, dah kenyang...


grill lamb steak sedap di keramat, kuala lumpur

mix grill steak sedap dan murah di KL


komen aku??
sedapp wehhh...
dengan harga yang murah dalam RM15 - RM 20 setiap set, aku rasa berbaloi lah...memang sedap..... rasa nak tambah lagi jerr....hihihihi
tapi dah kenyang sebab aku 'terpaksarela' habiskan spageti Onnee..hahahaha..sukerrrrr !!
.
.
.

fiske steak house asam pedas melaka

fiske steak house asam pedas melaka

cuba korang tengok, betul kan aku cakap...jarak antara meja tu, bape sentimeter je ha....aku yang selim melim ni pun, (sambil dukung Humayraa), seksa sikit la nk berjalan kat tengah-tengah tu..hehehhe..

kalau korang nak cuba steak sedap dan murah, ni lah antara restoran yang aku suggest..kalau nak sedap lagi, peri menate la kan.......jangan lak di compare dengan fiske steakhouse nih.....

padan dengan harga lah...

jangan lupa cuba tau....... (^__^)

steakhouse ni jugak ada jual segala macam jenis dessert.., kek dan cookies....nampak macam sedap....sebab ~ dorang hias meja dessert tu dengan meriahnya....

nampak belon merah tu? hurmmm, kakak Onnee dah tak sabar nak dapatkan......RM 5 hengget hokeyy..adoi...pitams mama...........











dah kenyang
dah bayar
dah dapat belon, 
balik lahhhh..apa lagi tunggu !



sampai rumah, turun kereta, belon tu terlepas ke udara..

apa nak buat nak oiii..tak der rezeki..biarlah belon tu terbang bersama-sama burung..jenuh pulak aku nak memujuk........

sampai rumah, siap mandi, intai ikut tingkap, nak tengok belon yang dah terbang dibawa angin lalu tadi.......dengan muka yang kecewa...hai lah kakak Onnee.saje buat mama tersentap kan...

esoknya abah beli sebungkus belon..haa, ambik...hihihi...


Strawberry Lemonade Shake

tetiba lalu poster ni kat newsfeed Facebook..

sedap sungguh..terliur .
kalau dapat nih, minum petang-petang camni lak, lepas tu pekene pisang goreng panas........ hahaha

nak gi AEON BIG Alamanda jap lah, cari strawberry , kalau ada......

slurrrppppy ..

Permohonan Kemasukan Ke Institut Kemahiran Baitulmal Sesi 2016/2017 Kini Di Buka

baru baring-baring sambil membaca doa nak tidur, tetiba masuk whatsapp dari adik saya.....

info yang bagus..maka saya kongsi kat sini supaya korang boleh share pulak kat saudara korang tentang ni....

belajar kemahiran, bagus ni...

Permohonan kemasukan ke Institut Kemahiran Baitulmal sesi 2016/2017
Kini dibuka.

Terutamanya kepada   anak2 yang ;

i.   berumur 18 thn 
     (kelahiran 1997) ⬆,
ii.  dari keluarga asnaf
iii. Berminat untuk belajar
     kemahiran.

Mereka diberi peluang untuk mengubah menjadi orang yang berjaya.

#Tiada yuran pendaftaran, tiada yuran bulanan, tiada yuran peperiksaan.

Semuanya ditanggung oleh Baitulmal Majlis Agama Islam Wilayah Persekutuan.

Permohonan ini dipelawa kepada semua rakyat malaysia yang beragama Islam.

Kursus yang ditawarkan

✅ Kejuruteraan Elektrik
✅ Perkhidmatan dan
      penyajian makanan.
✅ Rekaan Fesyen dan
      Pembuatan Pakaian
      Lelaki
✅ Rekaan Fesyen dan
      Pembuatan Pakaian
      Wanita
✅ Seni Lukis dan Seni
      Reka
✅ Teknologi Binaan
      Bangunan.

Syarat umum adalah tamat darjah 6, tetapi bagi kursus kejuruteraan elektrik, calon perlu Kredit Matematik SPM.

Tempoh pembelajaran selama 2 tahun.

Semua pelajar wajib menetap di asrama, dan disediakan 3 kali makan.
Pelajar juga diberi duit poket sebanyak RM 100.00 sebulan.

Bagi pelajar yang telah memiliki SKM, anda tidak layak memohon.

PERMOHONAN ini hanya boleh dibuat secara online di laman sesawang www.maiwp.gov.my

TRIKH TUTUP : 30 SEPT 2015. calon yang layak ditemuduga akan dimaklumkan melalui surat pada pertengahan OKTOBER.

- boleh share kat anak2 dan keluarga dimana2 sahaja.

sekian info  ~

Kelas Blog Asas #2 di Faizworld Training Center, Bangi



peserta kelas blog (asas) #2

Alhamdulillah, semalam setel bacth #2 kelas blog asas untuk para pengedar Shaklee di bawah payung Jutawan am nya dan grup MEGA khasnya...

dan caj nya juga murah-murah ajer, sebab saya dan Kay offer utk SID sahaja..so, kalau korang nih kategori di atas, boleh join kelas blog yg akan datang.
kami ajar cara nak design blog sendiri, dan asas SEO.

semalam para peserta tak ramai, so mudah kami berdua nk ajar one to one..cam bacth #1 punya kelas, ada pembantu tolong guide sama, sebab fullhouse..30 seat , penuh..hihihihi..

kelas yang kami anjurkan bawah seliaan CEO Faizworld Sdn Bhd, merangkap Founder JutawanShaklee PM Cery , dengan yuran yg sangat berpatutan berbanding luar.kami fokus pada grup kami sahaja. yang baru nak bermula bisnes Shaklee secara online melalui blog.

esok ada  lagi kelas untuk batch #3...

semoga ilmu yang tak seberapa yang dikongsi daripada kami, dapat memberi manfaat kepada semua. dah balik rumah tu, jangan simpan laptop bawah katil lak....berbloggingni kene konsisten setiap hari.kalau sibuk dengan kerja, boleh schedule kan entry korang. semua dah ajar semalam camna nak schedule kan entry kan....so, amalkan

bicara amal
bicara hasil

ada amal, ada hasilnya....





serius sungguh !

Pn Kay, fokus pada SEO


sesi pagi ~ fokus!!


tenaga belakang tabir, #lovelyjutawan

pemenang kuiz 





'cikgu' pun kusyuk je..hihihi

credit gambar Faizworld Training Centre





model Shaklee..hihihi



Husna, salah seorang business partner saya yang join kelas semalam

santai-santai



gambar kenang-kenangan, ini yang ada semalam.ada yang balik awal.sebab kelas semalam drag sampai kul 5 lebih...ehhehe
seronok bila belajar secara praktikal...

sesape yang nak join next kelas, boleh hubungi saya yea atau korang boleh tengok update di secret grup Facebook, MamaFaiz & Jutawan Shaklee.


Logo Baru Grup Mega Millionaire (^__^)

Alhamdulillah, akhirnya terhasil satu logo baru untuk grup....ni dah kali ke berapa saya design logo grup sendiri..hahahaha...

gatai nak design sendiri, padahal boleh je tempah....tp entahlah, saya dah byk kali tempah logo, fb cover etc, tapi tak pernah puas hati......bukannya tak cantik..cantik comel lote jer....saya je ngengada lebih kot..muahahahaha..

tapi kan, kalao design sendiri, walaupun tak bape nak semenggah rupanya, tapi kepuasan tu lebih lagi.....tetiba rasa cam, eyhh teror gak aku mendesign..kihkikhikihkih...(naik lif tekan sendiri...siann...hahaha)

makanya, sempena bulan anniversary saya dan husband yg ke-5 dan befday dia yang ke-29, maka dilancarkan logo baru grup bisnes Shaklee saya, yang seramai lebih kurang 800 ahli ini.,.... semoga dengan terkeluar nya logo baru nih, grup kami semakin sukses dalam bisnes yang dah hampir masuk 4 tahun...doakan kejayaan kami yea...hihihi..terima kasih..
untuk anak buah saya, saya sayang kamu semua...we are family...saya doakan kita sama-sama ke puncak lebih tinggi dan sama-sama menegakkan agama Allah....... dengan berniaga.....

6 kelopak bunga, = 6 level grup kami.



Ramal Masa Depan

sapa kata tak boleh ramal masa depan?? bolehhhhhhh...

saya  adalah jutawan wanita muslim di Malaysia 5 tahun lagi.... ~ ramalan saya

apa saya kena buat untuk pastikan ramalan saya tepat...

~ jumpa bomoh???? ----->>> syirik dan berdosa besar tuuu...

saya guna cara halal dan berkat ~ usaha bekerja keras melalui bisnes Shaklee...

saya ramal masa depan, dan saya lakarkan hari ini.....

Dapat Sekali Pun Dah Puas Hati


kakak Onnee ni, pantang nampak bende alah ni ...so, kalau nak pegi shopping complex, memang kene ada duit syiling....tak payah banyak...janji dia dapat main sekali pun dah cukup....kene pandai pujuk..

tapi kekadang ada gak hari geram, (agaknya laa.), sampai taknak balik..

masa ni memang mencabar nak pujuk dia renti2 bermain...eheehehe..

lama2 mama & abah pun dah tahu cara camna nak control kakak...eeheehehe...


main dlu, kemudian umpan dengan aiskrim dan ajak balik...setel...

korang buat camna pulak yea? maybe ada idea yang lagi bernas boleh dikongsi dengan saya.... (•_•)