Jus Lemon Untuk Elak Kucing Cakar Perabot


pix : google

ramai tak yang ada kucing kesayangan??
kucing korang mesti aktif kan..mesti ada jugak yang suka cakar something...

paling scary bila kucing kesayangan kita cakar sofa yang baru beli semalam...atau cakar langsir yang tempah hampir RM 5000 ....hihihi
sayang jugak kalau sofa atau langsir koyak rabak akibat dicakar kucing kan.

untuk elakkan kucing jadikan perabot sebagai sasaran mencakar, guna petua ini...

masukkan campuran jus lemon dan air dalam botol semburan. sembur pada perabot. bau lemon akan menjauhkan kucing dari perabot korang

Buat Masker Untuk Rawat Sunburn

Sabtu lepas, husband saya ada pertandingan bola sepak kat Penang...dari pagi sampai petang...
balik rumah, muka hangus terbakar - gelap dah muka..sampai Humayraa pun takut nak dekat ngan abah..dah tak kenal ke apa...hihihi

pergi keje pun, orang terkejut tengok muka dah gelap gelita...kihkihkih

mujur si isterinya nih pengguna setia produk Shaklee,..dan dan tu gak nak buat masker.....

hambik kauuuu., tak memasal kene pakai masker....hehehee

so, guna sahaja vitamin yang ada dah kat rumah..tak payah pi beli tomato ka, timun ka, yogurt ka ...

bancuh je bahan2 di bawah;

(+) 1/2 ESP
(+) 1 capsule Vitamin E (potong hujung sikit dan picit masuk mangkuk.sarungnya, boleh buang.hihi)
(+) 1 biji Alfalfa Shaklee
(+) Nutriwhite Softener sikit jer
(+) air suam sikit (kalo ada yogurt, buh yogurt asli tu)

#bukansayayangmainbolasepak



kena pakai lah konsisten, sekali sehari pun ok dah...
pakai masker setiap malam sampai hilang sunburn tu...InshaAllah...

yang penting selamat dan semulajadi... (^__^)

Rumah Bertam Putra Dah Siap


Last week balik Penang, mak mertua ada operation buang sebelah buang pinggang.
Alhamdulillah, operation tu berjaya. Sekarang masih di Hospital P.Pinang..

Grand Opening WERDA by Rumah Pengasih Warga Prihatin di Bangi Sentral

19 Oktober 2015 yang lepas, Rumah Pengasih Warga Prihatin melancarkan projek baru dorang

W E R D A

produk pertama, 

tudung labuh untuk wanita muslimah dan juga tudung kanak-kanak

WERDA SOFIA - tudung labuh untuk wanita
WERDA AYUNI - tudung untuk kanak-kanak

sangat comel tau..saya sempat beli sehelai WERDA AYUNI untuk Auni...memang comel sgt bila dia pakai..
sejuk perut, sejuk mata memandang bila tengok dia bertudung....

npelan-pelan nak ajar dia pakai tudung, didik dari kecik lagi..walaupun kadang-kadang dia suka tanggalkan tudung dia tak kira dimana..hihihi

tudung labuh keluaran WERDA memang sangat halus jahitannya..kain pun elok,sejuk dan terletak elok je bila pakai.
yang penting, tak melekap terutama bahagian dada..

dan best lagi, boleh buat sebagai telekung solat..just tanggalkan pink di bahu, dan jatuhkan, jadi lah telekung solat...

kalau korang nak beli, boleh jugak beli secara online kat butik online ini






sempat bergambar dengan orang kuat Warga Prihatin 

Ayah Masjuki
Ustaz Shauqi & isteri
Tuan Saiful Nang
dan keluarga Warga Faizworld



say W



special packaging , khas utk grand opening sahaja..



hai Humayraa...






wefie la pulak kann..
bersama keluarga Warga Faizworld



Auni dengan WERDA AYUNI 



amboi, siap masuk instagram WERDA_OFFICIAL tuuu..hihi




Clearance Sale Buy 1 Get Free 1



Clearance Sale

*sementara stok masih ada