Jangan Sesekali Berhenti Menggapai Kejayaan

"Success seems to be connected with action. Successful people keep moving. They make mistake, but they don't quit."

GIVEAWAY BY CERITERAIBU.BLOGSPOT.COM


Hi korang..macam biasalah, aku supporter tegar rakan2 blogger yang buat giveaway etc... konpem aku akan join............ kalau menang, itu bonus lah kan....boleh kasi Auni & Humayraa set Pocoyo and Friends ni... aminnnn ☺❤☺❤

Untuk Ibu Dilah, tahniah in advance for ur 7th anniversary ya... semoga kekal bahagia hingga ke syurga Allah swt. (^__^)

3 rakan blogger yang aku nak tag ialah :

Nor Rasidah Sidek
Nor Marshaliza Saidan
Nur Hazrita Abdul Kahar 

Good Luck for me & for all participant.... hihihih


p/s : jaga-jaga, M2M nak boommmm blog rakan2 yg join GA ni.... muaahahahahaha

[Part 4] : Bercuti di Gold Coast Morib, Sepang


Sepagi dah puas main air, so kitorang decide untuk buat aktivit outdoor je petang tu. Lagipun esok ada lagi masa kalau nak berkubang dalam kolam kan.

Untuk aktiviti outdoor ni, kitorang guna pakej yang dah beli RM50. Boleh refer entry sebelum ni Part 3 : Bercuti di Gold Coast Morib, Sepang

Hamdi sempat ber flying fox dan buat aktiviti high rope. 
Auni & Humayraa, tak ada lain la aktiviti dorang, of course ambik pakej Sand Castle. Pakej ni dapat main percuma sand castle tools tu jer. Pi main pasir kat mana yang kita suka. Pasir sini halus sangat dan sedap pijak. Tapi kene cari port sesuai sebab banyak sarang semut merah. Kang kene gigit pulak.


view pantai 

view dari tempat aktivit
belah sana tu water theme park

high rope
High rope ni, best je aku tengok. tapi spesis gayat macam aku, jangan lah cuba try. Kang tak dapat turun, sape nak jawab. hahahaha


ini baru permulaan journey high rope tu, bila dah sampai tengah, tinggi giler kot. dengan meniti atas tali cenggitu jer, mampu tak?
Tak gayat, tak per lah. Hihihihi.




ready untuk flying fox ke tengah laut. masa ni laut surut, so bila sampai ke tengah laut tu, air nya tak der. Kering je.


tinggi nak panjat ke pelantar dia tu. Aku sempat la panjat separuh tangga, kekonon nak try flying foz. sampai separuh, aku dah gayat. Turun balik la weh. Hhuhuhuhu











seronok ek korang main pasir. Mama dan abah pun tumpang sekaki. 

Part 1 : Bercuti di Gold Coast Morib, Sepang
Part 2 : Bercuti di Gold Coast Morib, Sepang

[Part 3] : Bercuti Di Gold Coast Morib, Sepang


Keesokannya, hari Sabtu hari mandi-manda. Sebelum tu, breakfast dulu macam biasa. Menu breakfast not bad. Sedap jugak. 
Pakej breakfast untuk 2 dewasa. bagi Auni, umur 5 tahun dikenakan bayaran tambahan sebanyak RM12.00.

Untuk Humayraa, 3 tahun, free of charge je. Budak-budak, bukan makan banyak sangat pun kan. 
lagipun dorang hanya makan cereal honey star dan susu, sosej, nugget dan onion ring yang sangat sedap dan rangup.


Dah isi perut, masa untuk main air. 
Untuk masuk ke water theme park, boleh bawak towel sendiri tapi tak dibenarkan bawa towel hotel. 
Kalau tak ada towel, boleh sewa towel yang disediakan di kaunter. 

Nak dijadikan cerita, masa datang bercuti ke sini, aku tak bawa towel sendiri. kekonon nak jimat space beg, guna jer towel hotel. walhal, sebelum ni kalau ada pergi travel ke mana-mana, towel tu antara benda wajib yang aku akan bawa dan tak akan guna towel hotel. 

Oleh sebab tak bawak towel, si kitorang terpaksa la sewa towel. 
Caj sewa untuk setiap towel, cuma RM10. Tapi kene letak deposit RM20 untuk setiap towel.
Jadi, caj untuk sehelai towel, kene letak duit sebanyak RM30. Cuba bayangkan kalau korang datang reramai dan semua tak bawak towel, berapa ringgit dah tu nak kene bayar.

Contoh, 5 helai towel X RM 30 = RM 150. Tapi jangan risau, kalau towel tu korang jaga elok-elok dan tak hilang, deposit akan dipulangkan semula. So, selamat RM100 korang. (^__^)



Harga tiket water theme park;

  • Adult  RM37.00
  • Children ( 2 - 12 years old ) RM21.00

Untuk pakej yang kitorang ambik ni (rujuk entry part 1) dah termasuk tiket water theme park. Berbaloi-baloi.
Let say uoll datang tanpa pakej yang aku ceritakan sebelum ni, korang boleh beli pakej yang dorang offer. Tapi maybe limited time la kot.
Pakej macam kat bawah ni RM50 sahaja harganya. Tapi beli sekeping je la. Tak habis guna pun.
Beli sebab nak main aktiviti outdoor yang ada kat situ. 







Hari ni tak ramai orang sangat. Jadi, waktu main air sangat lah best sebab semua tempat boleh main dengan senang hati.
Dari awal pagi sampai tengahari main air, tak puas-puas.
Bila dah lama sangat main air, perut pun dah lapar.
Kami keluar dari hotel untuk cari kedai makan masakan kampung.
Oleh sebab kawasan tak biasa, dan situ pun memang area kampung, tak banyak sangat kedai makan yang ada. Jenuh jugak lah kitorang cari tempat makan.