Featured Slider

Happy 6th Birthday Nur Hadfina Auni

Happy 6th Birthday Nur Hadfina Auni

Alhamdulillah, dapat jugak celebrate befday Kakak Onnee. Mama tak mampu nak sediakan majlis befday untuk kakak Onnee tahun nih macam tahun- tahun sebelum ni.

Mama kan tengah bawak adik baby nih ha. Hihihihi.

Worksyop Fotofon 2.0 For Business Bersama Cikgu Fotofon Malaya, Puan Hanie Spalie di Bandar Seri Putra, Bangi




kredit gambar Cikgu Hanie Spalie
Ahad lepas, aku join kelas fotofon dengan Ratu Fotofon Malaya, Puan Hanie Spalie. Actually aku tak pernah kenal cikgu nih. Masa tu, upline aku ajak join. Teringin lah jugak kan sebab aku pernah terlepas peluang nak join kelas camni dulu. So taknak terlepas peluang lagi, aku join jugak. Tu pun atas pertolongan upline aku, aku dapat join kelas nih. Terima kasih banyak-banyak tau.

Cara Bayar Bil Melalui maybank2u



Tetiba aku up cara nak bayar bil guna Maybank2u. Alkisahnya penyewa rumah aku tu tak tahu camna cara nak bayar bil air Perbadanan Bekalan Air P.Pinang (PBA). Tak pernah buat katanya. jadi, aku screenshot satu persatu dan edit bahekk punya untuk mudahkan dia paham.

Alang-alang aku dah edit cantek sangatt ni kan, so aku up terus kat blog supaya boleh jadi panduan untuk orang lain jugak.

ok, ni step by step camna cara nak bayar bil secara online via maybank2u.

Persediaan Barang Sekolah Untuk Anak Masuk Tahun 1

Sumber gambar : pakcik google

Aku tak pernah terfikir nak buat persediaan awal untuk Auni masuk darjah 1, tahun depan. Maksudnya dari segi persediaan kelengkapan sekolah. Tapi aku dah siap mohon secara online dan dah dapat sekolah pun.

Kebetulan ada kawan cum jiran cum customer Shaklee aku, datang rumah. Sembang-sembang dengan dia, dia terkeluar cerita pasal anak dia yang darjah 1 tahun nih. Terima kasih Asma, berkongsi tips dan pengalaman ngko ngan aku dan buat aku tersedar untuk buat persiapan awal dari sekarang. Jadi aku ada baca blog mereka yang berkongsi tips dan juga ada buat survey kat fesbuk.

Teknik Paling Mudah Cuci Rel Sliding Door



Sebelum ni dengar orang guna baking soda/bicarbonate soda sebagai bahan pencuci untuk spring cleaning seluruh rumah.

Konpius. Baking soda? Bahan buat kek tu ke? Boleh cuci rumah?
Mula-mula aku keliru dengan baking powder. Rupanya baking soda tak sama dengan baking powder.

Nak Satay Sedap, Jom Buat Sendiri Dengan Resipi Mudah Ni



Satay ni antara feveret aku jugak la. Kene pulak dengan kuah kacang yang sedap dan kawww, boleh lupa laki kat sebelah. Hahahaha.

Tapi selalunya merata kedai dan restoran aku terjah cari satay yang sedap. Kalau orang tak reti buat, memang tak sedap. Kering jer dan tak juicy. Haaa gituuuu katanya chef. Eyhhh. Kihkihkih.

Prelove Paperdorable Planner 2017


dah tengah tahun, baru nak merasa Planner by Paperdorable nih. memang adorable sangat sama macam nama dia. high quality dah tentu. yang penting, aku dapat harga murah.

My 1st Washitape Untuk Planner 2017



Tak tahu lah penyakit apa yang melanda aku sekarang ni.

Tetiba datang giler washitape dan giler kan segala aksesori planner.

Mulanya kisah aku berjinak dengan planner ni dah lama. Cumanya tak tahu pulak planner ni orang design dan deco dia jadi cantik dan kiut.

Pesanan Dr Hamid Arshat Kepada Wanita & Pesakit-Pesakit Beliau - Jaga Kesihatan Sebelum..

sumber gambar : pakcik google
Ada orang kondem suplemen dan segala alternatif yang ada untuk mencegah penyakit. Katanya boleh merosakkan buah pinggang.

Memang ada, tak dinafikan banyak kes macam ni.
Biasanya kita disarankan minum 8 gelas air sehari kan, tapi bila ambik suplemen, kita kene minum lebih banyak air kosong, lebih kurang 2 liter - 3 liter setiap hari.

Formulanya, setiap 25kg berat badan kita = 1 liter air.

kalau berat badan korang 55kg, means korang kene minum 2 liter air atau lebih.

Berkenaan kesihatan, apa kata kita ambil nasihat daripada mereka yang pakar dan yang paling penting, berpengalaman.

Laksa Penang style Mek Kelate


Laksa Penang style Mek Kelate

laksa Penang yang pekat likat sedap terangkat nih, memang ada banyak jual kat bazar, kat kedai. tapi hasil air tangan sendiri jugak yang extra dabel sodapp.