HEALTH.BEAUTY.TRAVELOG.PARENTING.BUSINESS

January 19, 2017

Lirik Lagu DIRGAHAYU Faizal Tahir & Dato’ Siti Nurhaliza


Lirik Lagu DIRGAHAYU Faizal Tahir & Dato’ Siti Nurhaliza

Adakah ini kali yang pertama
Adakah ini kali yang terakhir
Mungkin waktu tak mengizinkan kita
Mungkin jalan ceritanya berbeza
Ouhhh huwooo
Satu hari pasti nanti
Ku akan memahami
Namun cinta tak akan mati

Ku terima segalanya
Namun tak aku mengalah
Ku pasti ada jawabnya
Ku berikan segalanya
Semua dan sesungguhnya
Cinta dirgahayu
Cinta dirgahayu
Cinta kau dan aku

Andai takdir kita bertemu lagi
(Ku berdoa selalu)
Masihkah akan kau kenang kembali
(Takkan pernahku lepas)
Satu hari pasti nanti
Ku akan memahami
Namun cinta tak akan mati

Ku terima segalanya
Namun tak aku mengalah
Ku pasti ada jawabnya
Ku berikan segalanya
Semua dan sesungguhnya
Cinta dirgahayu
Cinta dirgahayu
Cinta kau dan aku

Tidak pernahku bersoalkan takdirNya
Dan ku percaya cintakan mengatasi
Semuanya

Ku terima segalanya
Namun tak aku mengalah
Ku pasti ada jawabnya
Ku berikan segalanya
Semua dan sesungguhnya
Cinta dirgahayu
Cinta dirgahayu
Cinta kau dan aku
Cinta dirgahayu
Dirgahayu
Cinta dirgahayu

Sumber : budiey


Lirik Lagu Meghan Trainor - Like I'm Gonna Lose You

Sumber gambar : Billboard

Lirik Lagu Meghan Trainor - Like I'm Gonna Lose You

"Like I'm Gonna Lose You"


I found myself dreaming
In silver and gold
Like a scene from a movie
That every broken heart knows we were walking on moonlight
And you pulled me close
Split second and you disappeared and then I was all alone

I woke up in tears
With you by my side
A breath of relief
And I realized
No, we're not promised tomorrow

So I'm gonna love you
Like I'm gonna lose you
I'm gonna hold you
Like I'm saying goodbye wherever we're standing
I won't take you for granted 'cause we'll never know when
When we'll run out of time so I'm gonna love you
Like I'm gonna lose you
I'm gonna love you like I'm gonna lose you

[John Legend:]
In the blink of an eye
Just a whisper of smoke
You could lose everything
The truth is you never know

So I'll kiss you longer baby
Any chance that I get
I'll make the most of the minutes and love with no regrets

Let's take our time
To say what we want
Use what we got
Before it's all gone
'Cause no, we're not promised tomorrow

[Both:]
So I'm gonna love you
Like I'm gonna lose you
I'm gonna hold you
Like I'm saying goodbye wherever we're standing
I won't take you for granted 'cause we'll never know when
When we'll run out of time so I'm gonna love you
Like I'm gonna lose you
I'm gonna love you like I'm gonna lose you

Hey
Whoa

I'm gonna love you
Like I'm gonna lose you
I'm gonna hold you
Like I'm saying goodbye wherever we're standing
I won't take you for granted 'cause we'll never know when
When we'll run out of time so I'm gonna love you
Like I'm gonna lose you
I'm gonna love you like I'm gonna lose you



Sumber : Lirik Lagu
January 17, 2017

Happy 5th Birthday Nur Hadfina Auni



Assalamualaikum wbt

5 November 2016 | Sabtu 
genap umur kakak Onnee 5 tahun.

Happy Birthday anak mama..

mama dan abah doakan kakak Onnee menjadi anak yang soleh, bijak pandai, berguna kepada agama, bangsa dan negara..
menjadi manusia yang mempunyai semangat juang yang tinggi, keinginan yang kuat untuk mencapai kejayaan dan manusia yang baik budi pekerti ..InshaAllah

kebetulan 5 November 2016 jatuh hari Sabtu, hari cuti dan kebetulan pula 7 November 2016 tu hari konvokesyen UKM mak teh Masidayu binti Mamat, adik perempuan bongsu mama.
So tok ayah dan nenek pon datang sekali..pak su Amar HAkim je tak dapat datang sebab dia ada tournament bola sepak wakil Sek Keb Chiku 3 di jengka...

Tok penang dan pak su maksu penang pun datang Putrajaya sama-sama celebrate birthday kakak Onnee..

pada hari tu, tak jemput ramai orang pun..sekadar kenalan rapat jer..
mama pun cuma masakkan laksa penang, abah beli buah epal, dan ada kudapan-kudapan ringkas sahaja...

last minute planning nih..sorry sayang, sebab mama tak buat majlis besar-besaran sangat untuk kakak...dan yang penting, tak ada tiupan lilin pada kek...hihihih

majlis dimulakan dengan bacaan doa selamat oleh tok ayah... 

Alhamdulillah, semua berjalan dengan baik..

terima kasih kepada semua sahabat handai yang datang memeriahkan majlis yang tak seberapa..

ada rezeki lebih, next year kita buat lagi ye...

mama dan abah nak jadikan ia sebagai kenangan terindah untuk anak mama...









birthday nangis la pulak sebab malu bila orang duk provoke suruh potong kek...
alahai, anak mama ni pemalu rupanya...hikhikhikhik....


mama & abah LOVE SAYANG kakak onnee sangat sangattt !!

Takwim Cuti Sekolah di Malaysia tahun 2017



 Assalamualaikum wbt

Tahun ni kakak Onnee dah start sekolah tadika, dan of course tak boleh nak ponteng sesuka hati lagi dah macam dulu-dulu..sesuka hati nak pergi sekolah ke tak ...

Start tahun ni jugak, aku dah kene ambil kira waktu sekolah Onnee bila nak bercuti...tak boleh sesuka hati buat cuti sendiri.... kah kah kah

Semua ibu bapa pun macam aku jugak. Sebab tu musim cuti sekolah jer, office aku sunyi sepi dan jalan kat KL ni pun kurang sesak... masing-masing ambil peluang bercuti & spend quality time dengan family terutama anak-anak. 

Selain merancang cuti, juga boleh merancang bajet.

Macam aku, untuk tahun nih aku dan suami plan nak bawak anak-anak bercuti ke Pulau Langkawi dan Pulau Tioman selain balik kampung di Terengganu, Kelantan & Penang. 

Fuhhh, banyak destinasi nak tuju walaupun bercuti dalam Malaysia jer....hihihi

Semoga plan aku nih dipermudahkan dan diperkenankan Allah swt. 

Selepas plan , selebihnya berserah jer laa pada Allah. Jadi tak jadi, itu belakang punya citer... (^__^)


Kumpulan A : Sekolah-sekolah di Negeri Kedah, Johor, Kelantan dan Terengganu



Kumpulan B : sekolah-sekolah di Negeri Perlis, Pulau Pinang, Perak, Selangor, Negeri Sembilan, Melaka, pahang, Sabah, Sarawak, Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur, Labuan dan Putrajaya

Rujukan : SistemGuruOnline

nak rancang family holiday, boleh rujuk takwim cuti sekolah dan juga jadual cuti panjang ni..

Jadual Pembayaran Gaji Kakitangan Kerajaan 2017

Sumber: google
Assalamualaikum wbt

Rasanya belum terlambat aku nak share jadual nih.... sampai hujung tahun pun masih ada yangh akan cari jadual nih, betul tak?? eyh, ke aku sorang jer..hahahahah
January 04, 2017

Jenis-Jenis Emas Yang Mesti Ambil Tahu Supaya Tidak Mudah Tertipu

Gambar hiasan sajork. Bukan aku punya. Hihi

Tak ramai yang celik pasal emas ni...kene tipu pun ramai.. macam aku dulu pun, buta jugak pasal emas ni..aku ingatkan emas ni semuanya sama. Rupanya banyak kategori emas.. yang murah, yang mahal, yang lembut, yang keras, yang solid, yang hollow...haihh banyak laa..macam2 jenis duk ada...