Eagle Ranch Resort, Port Dickson


Haa, dalam duk sibuk berbiznes Shaklee, sesekali moh ler kita merehatkan minda... bleh jugak mengeratkan silaturrahim dikalangan warga Empire Mommy Zura......

actually, plan utk adakan family day ni dah lama dibuat...pelan2 diatur dengan baik oleh barisan AJK ....Alhamdulillah, pada 24-25 Septermber 2013, termakbul dan berjalan dengan lancar ...yang paling penting, semua orang happy....


barisan AJK bersama tetamu spesel....
Preseindential Master Cery & Master Nur Laila
( yang baju pepel tu la, saya )

alaaa, tetiba dah post pic dinner......tak surprise la kan...
patutnya, kene la kasi intro resort ni, ye tak?? 

moh kita bertolak.....kikikikiki

saya dari Putrajaya, so takder la jauh sangat..tapi nak cerita detail pon, saya tak berapa ingat jalan. co-polite tak boley pakai 1 sen, memang cam tu..hahaha
tapi yang pasti, kami lalu highway Plus ke arah Negeri Sembilan..
alaa, kos tol pon saya tak ambik tahu....
tak dapat la nak bagi info kat uolss, aishkkk....
memang konpom tak boleh pakai punya co-pilot...hohohohoh

lepas dah keluar tol seme, masuk sana, masuk sini, tetiba jalan tu stret jerr..agak cam dah sesat la, konpius gilerrr...betul ke ni....
"patah balik laa..dah jauh sangat ni.."
tergerak hati nak tanya penjual buah tepi jalan tu....
haa, ngko.....kalo tak, memang sesat larat laaa..
moral : malu bertanya, sesat jalan 

rupanya memang dah betol jalan yg kami lalu, dah kene patah balik pulak..mujur tak jauh sangat kami pergi.still boleh dimaafkan. kalo uolls nak tahu, nak masuk ke Eagle Ranch ni, memang akan lalu jalan kampung, jalan sempit..kalo jumpa jalan camni, jangan patah balik..dah menuju ke arah cahaya keimanan  la tu....ahakzzzz..

kalo uolls nk sure lagi, sebelum sampai pintu masuk ke Eagle Ranch, akan nampak pencawang elektrik yang sangat...sangat lah besar....
betol dah tu.....
nampak kete lembu tu, itu lah dia landmark ke Eagle Ranch...lalalalal
heppy?? dah sampai ...lollll

pintu gerbang Eagle Ranch

berpinau jugak la kami cari kaunter receptionist...dah nama pestime kan...konpem melilau...
huhuhuhu

actually kejar masa..
doorgift belom setel ni sementara nak tunggu ahli kuarga Empire Mommy Zura sampai....

lebih kurang 2, 3 jam menunggu peserta tiba 
berbagi doorgift
maisng-masing balik ke bilik, selepas dapat kunci
saya check in @Long Cabin

keadaan dalam bilik
feeling cowboy jaa
2 single bed, selesa sangat-sangat ( no photo coz en.suami dah landing dulu, lingkup..hahahah)
yang best, dinding bilik ni gunakan kayu nibong...if i'm not mistaken ..huwahahaha
nampak tak? tak bape clear coz keadaan yg gelap gulita..
curtain ngan kulit lembu pon rasa cam tak boleh nak beza...lebih kurang je uolss...kikikiki

ini part yang paling saya suka..
bilik air dia yang sangat-sangat berbeza dengan resort yang pernah saya pergi sebelum ni
(ecehhhh, macam la ko tu selalu bersantai kat resort..poyos tak habis2..hahahah)

bilik air kat sini, ada dua part

part 1
sinki + toilet bowl

part 2 : shower moden 

nampak cam pelik kan pic yang satu ni..
actually ini adalah binaan batu, yang direka seperti air terjun
kreatif giler..
nampak pili sebelah kiri tu, 
bila buka, mencurah2 air pili, terjun dari bahagian atas tu
sorry , tak dapat nak tunjuk situasi sebenar....hohooho
uolss nak tahu camna ghupernyerr, pergi sendiri laaa,,..lg bestt
nak tahu tak, bilik air yg part 2 ni gak, konsep terbuka
waktu siang, ok sangat bersantai mandi dibawah awan biru
waktu malam ngko, terpaksa la kejutkan en suami, mintak temankan.....
kalo uolls jenis penakut, elakkan check-in berseorangan..hihihi
konpem kene tahan hajat kecik, hajat besar, postpone esok pagi.....

aktiviti petang, sukan rakyat..hah, klasik hokeyyy...ngko hado???

Part 2 : Sukan Rakyat

Wakil Pengedar SHAKLEE di Selangor, K.Lumpur & Putrajaya



Puan Siti Sarah Binti Zakaria |  
019.2659019
Pengedar Sah Shaklee di Semenyih, Kajang, Bandar Baru Bangi, Nilai, Putrajaya
Blog : http://www.yourhealthpartners.com.my/



Puan Suhana Salihuddin
Shaklee ID: 877227
0192951580
Pengedar Shaklee Putrajaya, Dengkil, Pinggiran Putra, Sg Merab, Kota Warisan


Puan Salmizah Omar
013-3752001
Pengedar Shaklee di Putrajaya
Blog : http://www.izziumlife.blogspot.com/


Puan Hazimah Aj
✉ Email: beauty.of.lifetime@gmail.com
✆ Call/SMS/Whatsapp/Viber: 013-7914615


sms/call : 0196225956
Pengedar SHAKLEE di Putrajaya & Puchong


Puan Masziah Mamat [ Jie Mas ]
018 2503027
SID: 872534
Pengedar SHAKLEE di Selayang, Gombak, Kepong, KL



Norazura Binti Abu Bakar
SID : 872540
WhatsApp/WeChat : 0122481240
Facebook : Adreanna Zuhayra
E-mel : missvivadiva@gmail.com
Pengedar SHAKLEE di Subang


Puan Azah De'Qistina | SID :877223
Penegdar SHAKLEE di Cheras, KL
WhatsApp/SMS : 0129735324


Watsaap/call/sms: 0172532004
Pengedar SHAKLEE di Sg Besi , KL


No. HP : 0173996435
Kawasan : KL & Putrajaya


Puan Nor Hayat
No HP : 0133971399
Kawasan COD : Putrajaya

Puan Niey
Facebook : Niey Ab Halim
Pengedar SHAKLEE di Batu Caves, Gombak
WhatsApp : 0122761105


Puan Hafizah.
Facebook : Fiza Abdullah
Pengedar SHAKLEE di KL
WhatsApp/SMS : 019-2529927

Puan Unie
Facebook : Mizs Unie
WhatsApp 013-2052217
Call/SMS : 019-2052292

Diet Shaklee Murah Gilerr, Tapi Berkesan & Selamat ~ Dah Turun 9kg Selepas 2 Bulan Amal Shaklee ~

Lagi cerita kejayaan ibu muda yang berjaya menurunkan berat badan sebanyak 9kg dalam masa 2 bulan... sangat hebat, fantastic, boombastic..kagum dengan semangat beliau..sebab saya tahu, kat luar sana ramai yang tidak mampu untuk bersabar demi mendapatkan hasil terbaik...semua benda nak cepat dan drastik.. akhirnya diri sendiri yang merana.... 

biar lambat, asalkan tidak langsung menjejaskan kesihatan kita... sayangi diri sendiri, anugerah Allah s.w.t..jaga sebaik mungkin amanah dariNya....
dan satu lagi yang buat sy sangat2 insaf bilamana Puan Aishah Rahim ingin menurunkan berat badan supaya beliau lebih mudah beribadah dan menjadi muslimah yang lebih baik....tahniah kepada beliau kerana berjaya dengan azam yang kuat dan usaha tanpa kenal erti putus asa...
beliau mula consume Shaklee untuk tujuan berpantang dan penyusuan bayi......dan pada awal Januari 2013, beliau consume LECITHIN + ALFALFA + ESP + HERB-LAX...
azam tahun baru agaknya kann..>__<

apakata Puan Aishah Rahim....



Pertama kali saya join Shaklee, saya plan hanya untuk fokus pada set berpantang + menyusukan sahaja. Saya TAK yakin yang saya boleh jual produk lain macam set kulit ke, set kurus ke. Sebab saya tak cantik. Saya gemuk. Hehehe. Negatifnya saya dulu-dulu kan? :)

Sehinggalah awal tahun haritu, saya pasang azam baru. Saya nak buat transformasi ke atas diri sendiri. Selain daripada nak jadi muslimah yang lebih baik, saya nak kuruskan badan walau sedikit. Orang kata, nak kurus kena ada niat yang betul. Jadi niat saya adalah untuk meringankan badan untuk beribadah. Takdelah badan berat dan malas-malas lagi.

Alhamdulillah, lebih kurang 2 bulan pengambilan LECITHIN + ALFALFA + ESP + HERB-LAX, inilah hasilnya. 

Kepada anda yang mahu kurus secara SIHAT dan masih boleh makan makanan kegemaran (secara berpada-pada HEHEHE), bolehlah hubungi distributor anda. :)

P/S : Baju hijau tu, baju zaman anak dara. HEHEHE.

_______________________________________________________

amacam?? jeles tak...heheheh
tak payah jeles sorang, anda pun boleh 
mula dari sekarang....

Setiap pembelian Slimming Set, akan disertakan jadual/tips ekslusif dari saya....saya akan guide anda sehingga anda dapat berat badan yang ideal...jangan ragu-ragu untuk hubungi saya yea;

Sheetah
SMS|WhatsApp|LINE: 0193121609
Emel : sheetah82@yahoo.com
Private Message @Facebook : Sheetah

Cinch™ Shake Mix ~ Flavour Vanilla, Chocolate, Cafe Latte ~


3 flavour pilihan; vanilla/chocolate/cafe latte


Mengurangkan berat badan menjadi semakin sukar walaupun ia nampak mudah.
Dan sebab itulah, SHAKLEE yang telah berpengalaman selama lebih 50 tahun dalam bidang nutrisi menjadikannya suatu yang lebih MUDAH & SELAMAT dengan CINCH SHAKE MIX.

CINCH SHAKE MIX mengandungi leucine yang merupakan otot yang membina asid amino yang terdapat dalam protein tertentu. Ujian klinikal yang telah dibuat ke atas formula leucine telah menunjukkan dapat mengekalkan 100% jisim otot tanpa lemak (lean muscle mass).
Mereka yang telah menjalani program ini telah kehilangan lemak, berat, inci dan pada masa yang sama mengekalkan otot mereka. 
Ini bermakna, walaupun anda sudah mendapat berat yang ideal, kulit dan otot anda tidak akan menggeleber.
 CINCH SHAKE MIX sangat berkesan dalam penuruan berat badan kerana:
  • ia kekalkan jisim otot tanpa lemak
  • hilangkan berat badan daripada lemak
  • terbukti secara klinikal
  • diperkasa dengan Leucine
Pengambilan CINCH SHAKE MIX akan membantu anda;
  • mengawal lapar
  • tingkatkan tenaga
  • menyokong metabolisme dan memberi kepuasan kepada pengguna
Secara ringkas, Leucine membantu anda;
  • keep muscle you have
  • burn fat you don't need
  • lose inches you don't want 
Perbezaan Cinch Shake Mix dengan produk pelangsingan jenama lain:
  • 1 hidangan Cinch Shake Mix = 24gm protin + 24 jenis vitamin dan mineral penting + 6gm serat larut
  • dicadangkan ambil bersama dengan 1 sudu  Isolate Protein Powder ESPini adalah penting kerana protein digunakan untuk membina otot yang mana otot lah yang menaikkan kadar metabolisme dan juga membakar kalori. Makanan yang kaya protein juga membantu mengurangkan pengambilan makanan antara waktu makan.
  • diperkaya dengan leucine - nutirisi penting untuk keperluan tubuh kita
Kebaikan dan faedah utama yang akan diperolehi dengan Cinch Shake Mix :
  • indeks glisemik - 22 >> sesuai diambil oleh penghidap kencing manis
  •  dengan cinch pro, campuran ekslusif protein dipertingkatkan dengan leucine - asid amino
  • diperkaya dengan leucine utk memelihara otot semasa proses pengurangan berat badan
  • 1 hidangan menyediakan 24gm protein utk membantu anda berasa puas dan kenyang
  • tinggi kandungan serat - 6gm bg setiap 1 hidangan
  • glisemik yang rendah untuk mengekalkan tahap gula dalam darah yang normal dan mengekalkan tenaga
  • memenuhi 35% atau lebih nilai harian kepada 21 vitamin dan mineral penting
  • penggunaan soya bebas GMO (Genetically Modified Organism)
  • TIADA PERASA TIRUAN, PEWARNA ATAU PEMANIS
Sekilas fakta daripada Shaklee Malaysia tentang Cinch Shake Mix :
Campuran Proprietari Protein dengan Leusina
  • Bebas Laktos
  • Rendah glisemik
  • Soya Bukan-GMO 
Cinch™ Shakes sangat enak dan merupakan cara yang berkhasiat untuk membantu dalam mengekalkan otot perlu dan memberikan anda rasa puas semasa menurunkan berat badan.
  • Diperkaya dengan Leucine™ bagi mengekalkan otot semasa anda menurunkan berat badan
  • Kaya dengan protein bagi membantu anda rasa kenyang dan puas
  • Tinggi serat dengan 6gram bagi setiap hidangan
  • Cinch Shake memberi jawapan segera kepada persoalan, "Apa yang harus saya makan untuk sarapan pagi?" atau "Apa yang harus saya makan untuk makan tengah hari?" .Cinch™ Shake merupakan minuman yang sungguh lazat dan berzat untuk membantu anda memelihara otot yang penting dan menjadikan anda sentiasa berasa kenyang dan berpuas hati di samping mengurangkan berat badan. Rumusan proprietary kami diperkaya dengan Leucine™ iaitu asid amino yang memberi signal kepada badan untuk memelihara otot semasa pengurangan berat badan. Dalam kata lain, leusina dalam Cinch™ Shake membantu anda menghilangkan lemak tetapi tetap memelihara otot anda.

 Setiap kali anda menikmati Cinch™ Shake, anda akan memperolehi 24 gram protein dan ini adalah penting. Mengapa? Ini kerana protein digunakan untuk membina otot yang boleh meningkatkan metabolisma anda dan membakar kalori. Makanan yang kaya dengan protein juga dapat menahan kelaparan, ini boleh membantu mengurangkan pengambilan makanan ringan di antara waktu makan. Dan tidak ketinggalan juga terhadap kandungan leusina dan zat-zat yang diperlukan oleh badan anda
  • Memberikan khasiat seperti satu hidangan tetapi dengan rasa seperti santapan manis/ pencuci mulut
  • Mengandungi Cinch Pro™ iaitu suatu campuran protein eksklusif yang diperkaya dengan asid amino leusina
  • Diperkaya dengan Leucine™ untuk memelihara otot semasa anda mengurangkan berat badan
  • Terdapat 24 gram protein dalam setiap sajian bagi membolehkan anda berasa puas dan kenyang
  • Mempunyai kandungan serat yang tinggi iaitu 6 gram dalam setiap sajian
  • Nilai glisemia yang rendah untuk mengekalkan paras gula dalam darah yang normal dan mengekalkan tenaga
  • Memberi 35% atau lebih Nilai Harian (Daily Value) bagi 21 vitamin dan mineral yang penting
  • Tiada perisa, pewarna atau pemanis buatan..(soya bukan GMO)
* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang penyakit


Pengalaman Hamil Mengerikan..............???

✔✔ HAMIL TIADA RASA LOYA, LEBIH CERGAS LEBIH BERTENAGA, DAN KULIT SEMAKIN CANTIK, BERSALIN MUDAH & CEPAT. PENGALAMAN HAMIL ANAK KE-3 DENGAN VITAMIN SHAKLEE, TERNYATA BERBEZA BERBANDING HAMIL 2 ANAK SEBELUM INI ✔✔

TESTIMONI Puan Anna Eddy ( ibu 3 orang anak )
"Saya baru bersalin anak ke-3... Seorang Princess yg sgt adorable..... Teringin nak berkongsi testimoni saya selepas merasai perbezaan pengalaman hamil tanpa vitamin shaklee utk 2 anak saya sebelum ini dan selepas hamil anak ke-3 dgn vitamin shaklee utk kehamilan..
Spjg preggy saya ambil vitalea, vit C, B Complex, Omega Guard dan Ostematrix since saya mmg x suka minum susu... Saya lebih bertenaga, tiada rasa loya, lebih cergas dan kulit saya semakin cantik tanpa pigmentation. Sampai la kesaat melahirkan.. Saya masih rasa sihat dan bertenaga.. Sehinggakan proses bersalin kali ni... sgt mudah dan cepat... Kalau sebelum ni, selepas keluar tanda..sakit kontraksi memakan masa 2 hari dgn bukaan serviks baru 2cm.. Tapi kali ini.. Sakit kontraksi berlaku sgt sekejap.. Sejurus smpai ke hospital.. Doc cek bukaan serviks dah 7cm.. Diusung terus ke Labour Room.. Sedang nurse & Doc buat persiapan utk sambut baby.. Saya terus saya nk meneran.. Doc cuba cek bukaan serviks.. Mmg dh 10cm.. Dgn 2X push je.. Sy selamat melahirkan baby girl yg sgt comel.. kulit baby sgt halus mulus... putih merah.. Doc pun puji.. uri cantik, luka perinium sgt minimal dan proses jahitan sgt mudah...

Baby pun sgt baik....disbbkan susu badan saya dh mula mengalir sejurus melahirkan... baby terus tido kekenyangan..."



3 VITAMIN ASAS INI MEMBANTU IBU & BAYI SIHAT SEMPURNA, in sha Allah ;

[✓] B-COMPLEX WITH FOLIC ACID [ 120 biji - 4 bulan makan]
  • Asid Folik adalah amat penting terutama bagi wanita hamil bagi mencegah kecacatan saraf seperti spina bifida. Spina bifida terjadi apabila pelindung yang menutupi korda spina bayi tidak tertutp dengan sempurna dan ia boleh menyebabkan kerosakan saraf kekal. Asid folik disarankan pengambilan seawal 3 bulan sebelum merancang kehamilan.
  • Sebelum dan ketika hamil, ibu disarankan untuk mengambil 400mcg (mikrogram) asid folik setiap hari dan teruskan pengambilannya terutama pada 12 minggu pertama kehamilan. Namun begitu, asid folik harus diteruskan untuk mengekalkan kesihatan optimum ibu sendiri.
  • B-Complex : menukar makanan kepada tenaga , sekaligus mengurangkan masalah keletihan/kelesuan
  • B-Complex : membantu tumbesaran bayi ,membantu pembinaan DNA dan sel-sel baru, serta mengurangkan risiko kecacatan otak atau tulang belakang.
  • Mencegah anemia: memabantu pembentukan sel darah merah yang sihat, mencegah sakit kepala, pening, lemah semangat, keletihan , migrain, muntah-muntah, mabuk darat dan laut.
  • Meredakan alahan.
[✓] Vita-Lea Iron Formula (Multivitamin) [ 120 biji - 4 bulan makan]
  • Memenuhi keperluan nutrisi tubuh terutama ibu hamil untuk kesihatan optimum bayi dan ibu sendiri mencegah anemia kerana kandungan zat besi membantu membentuk hemoglobin mengandungi asid folik yang membantu merangsang pengeluaran susu ibu
[✓] Ostematrix (Kalsium) [ 120 biji - 1-2 bulan makan]
  • Alternatif buat ibu hamil yang tak boleh minum susu untuk mendapatkan sumber kalsium
  • Mengelakkan kekejangan dan kebas-kebas
  • Menguatkan gigi dan tulang
  • 1 biji Ostematrix bersamaan 1 gelas susu tinggi kalsium dan bersamaan dengan 80 biji badam
Nak Order??? Boleh hubungi saya;

Mashitah Mamat [Syitah]
Shaklee Independent Distributor [ID: 881842]
SMS|WhatsApp|LINE: 0193121609
Emel : honeyonnee@gmail.com
PM Facebook : Pregnancy.Confinement.Breastfeeding