Surah-surah Amalan Ketika Mengandung






Batu Karang Sebesar 2cm Keluar Spontan Dari Kemaluan

Batu karang merupakan buti-butir pepejal keras yang terbentuk di dalam air kencing. Ia boleh terbentuk di mana-mana organ badan yang berkait dengan proses pembentukan dan pembuangan air kencing seperti buah pinggang, pundi kencing dan saluran ureter (saluran menguhubungkan buah pinggang dan pundi kencing).

Batu karang terbentuk apabila kandungan bahan seperti kalsium, oxalate, cysteine atau asid urik di dalam air kencing pada kadar yang tinggi. Batu boleh terbentuk jika bahan tersebut pada kuantiti biasa tetapi jumlah air kencing yang sangat rendah.

Bahan tersebut akan membentuk kristal halus yang kemudian melekat pada dinding buah pinggang dan membesar menjadi batu karang. Biasanya, batu karang akan bergerak melalui saluran air kencing dan keluar dari badan apabila kita membuang air kecil. Batu karang akan menyebakan rasa sakit jika saiznya besar dan tersekat di slauran air kencing.

Bagaimana cara/keadah paling mudah nak buang batu karang, TANPA PEMBEDAHAN atau BELANJA YANG BESAR??? jom kita baca jap pengalaman seorang wanita, yang mengamalkan VIVIX SHAKLEE, dan akhirnya batu karang sebesar 2cm  keluar sendiri dari kemaluan tanpa rasa ngilu dan sakit..... Credit kisah pengalaman benar ini dari blog Cikgu Lyn

VIVIX Batu Karang!
SERAM smpi meremang bulu roma!!!
Huish hari ni sy dikejutkan dgn cerita seorg customer tegar sy.Dia ni mmg la byk penyakit & awal2 ms dia beli satu produk shaklee ni sy dh warning kena sabar dgn semua 'HEALING CRISIS' yg akan dialami...dia ok je pada mulanya.Selepas seminggu consume dia demam teruk & kena gatal2 merenyam...sy pujuk suruh teruskan dia ok lagi.bila mggu ke2 datanglah gout sehingga x boleh jalan!ms tu dia dh mula marah 'x nak makan lg hbs semua penyakit keluar!!!' Sy jwb 'Jgn McM tu, nak sihat kena sabar, klu x nk sihat x yah mkn'...pd ms yg sama sy mohon pd Allah sembuhkan
apa saje penyakit semua customer sy...Itu je sy boleh tolong...mggu lps mengadu plk sakit kepala...sy suruh sabar lagi...sehingga sy takut nk promote kat customer lain takut sy dipersalahkan bila keluar semua Healing Crisis tu...Hari ni belum sebulan customer whatsapp sy gambar tu!Allahu Akbar inilah kali pertama sy lihat BATU KARANG yg real babe!fuh!!!menakutkan mcmana blh kluar ye...customer sy ni perempuan...cer bayangkan...dia bgtau ms nk buang air tiba2 air kencing McM tersekat & dapat rasa ada benda tersekat...bila di Korek tu la seketul yg keluar!!!!adoiiii ngeri sy dgr dia cerita...tp bila sy tanya sakit x?dia jwb dia
X rs sakit atau demam.sebelum ni klu nk kluar McM pasir je pun dh demam & sakit smpi nk pengsan...alhamdulillah ms kluar ni x sakit...dia dulu penah laser Batu karang hbs rm5k...klu besar ni dia kata mau kn rm10k!!!Alhamdulillah dengan izinNya terbukti Shaklee bukan sekadar makanan tambahan tetapi ia dpt meningkatkan kualiti hidup dengan bajet yg sgt minima.Kepada customer sy ni,jgn berhenti jika ingin terus sihat...minum air byk2 & sy jg x kan henti berdoa utk semua customer sy...

batu karang sebesar 2cm yang keluar dari kemaluan customer Cikgu Lyn, semalam di rumahnya
Apakah Vivix ??? Ketahui lebih lanjut tentang VIVIX SHAKLEE di SINI

Fungsi & Panduan Asas Dalam Memilih Makanan Tambahan (Supplements) / Vitamin oleh Dr. Bruce Miller


Sumber PROTIN Shaklee ialah;


Shaklee mempunyai signature produk daripada pokok Alfalfa iaitu;

Dah tentu lah, 


Zat Besi Shaklee, ialah;

Sumber EPA/OMEGA drp Shaklee ialah ;

yang ni , tak lain tak bukan , dah tentu lah;
Herb-Lax Shaklee (herba yang selamat diambil oleh semua orang, kecuali IBU HAMIL)

Sumber Kalsium/Magnesium Shaklee pulak ialah;

of course saya pilih Lecithin Shaklee

Multivitamin Shaklee, ialah multivitamin pertama yang dicipta di dunia oleh Dr. C Forrest Shaklee;
Meal Shakes (untuk kanak-kanak atau dewasa yang susah nak telan tablet)





Sebelum Mengandung Berat Saya 64kg, Sekarang 49kg dengan Set Mengandung, Berpantang & Menyusu Shaklee

Assalamualaikum..ni baby Shaklee sy..lahir 21.10.2013 dgn berat 3.5kg secara normal..sy ambil set mengandung, berpantang & menyusu..mmg terasa berbeza pengalaman mengandung & berpantang kali ni..badan rasa sihat je & baby x byk ragam, sentiasa kenyang sbb susu byk...Alhamdulillah ....Dan yg paling bestnye...sblm mengandung berat saya 64kg...dan sekarang 49kg...Happy sgt!!! Shaklee mmg best!!!

baby yang sangat cute...
moncong je haaaa...
welcome to the world bebeh...
(*_____*)



Apakah set mengandung, berpantang dan menyusu yang Puan Lily Rose ambil?? Klik link di bawah untuk info lebih lanjut;

Cadangan Vitamin Untuk Ibu Hamil


Sebarang kemusykilan atau nak tahu info lebih lanjut tentang nutrisi/produk SHAKLEE, jangan segan silu untuk hubungi saya yea. Setiap pembelian di honeyonnee.com , anda layak mendapat free consultation berterusan after sale services, jadual pengambilan vitamin dan tips-tips kesihatan bersama Shaklee.

Nota : Daftar keahlian Shaklee sekarang dengan yuran keahlian serendah RM 65 (seumur hidup) untuk menikmati 20% penjimatan harga produk. Hubungi saya untuk maklumat lanjut. (^_^)

Mashitah Mamat
019.312 1609
sheetah82@yahoo.com
www.honeyonnee.com

Carotomax: Pengalaman suami Kak Ayu yang diagnose as early stage of thyroid cancer..


Kita ikuti pengalaman pengguna Carotomax yang didiagnos menghidap kanser tiroid
Carotomax. Jarang sekali saya bercerita tentang ini kerana saya sendiri tiada pengalaman mengambil supplemen ini.  Tetapi ofismate saya, Kak Ayu (ni memang kamceng giller sebab duduk sebelah2 je ka ofis..hehe) bercerita pada saya tentang suaminya ada thyroid..pernah ada seorang senior saya masa belajar di Uk dulu diagnosed thyroid cancer..tapi senior saya tu not sure stage berapa, tapi ade buat chemo 2-3 kali..sebenarnya, chemo ni bukanlah mematikan sel-sel cancer tu habis-habisan tetapi chemo ni ibarat 'tidurkan' sekejap sel-sel cancer tadi dari terlalu aktif dan merebak ke tempat-tempat lain..nway, back to our stories, Kak Ayu ni seorang isteri yang penyayang, baik dan taat pada suami..ape sahaja suaminya hendak makan, beliau akan masakkan dan usahakan cari bahan-bahan untuk memasak..dari ceritanya setiap hari, Kak Ayu betul-betul memegang amanah arwah ibu mertua beliau supaya menjaga suaminya baik-baik..respek giller saya pada Kak Ayu..selalu borak nak masak ape untuk anak-anak dan suami..ke mana suami beliau temankan..inshaALLAH saya juga mahu mencontohi dan ikut macam Kak Ayu..so, beliau selalu ceritakan teman suaminya ke klinik nak check-up sakit kat leher..itu mula-mula yang beliau bagitau pada saya..lama-kelamaan, saya tanya sakit ape..? beliau kata 'thyroid'.. terus saya tanya 'cancer ke?' lalu beliau mengangguk perlahan..tapi beliau kata early stage detection..sebab kakak ipar beliau juga meninggal dunia kerana breast cancer..so, beliau ambil langkah awal untuk cuba merawat suaminya..
Lalu beliau bertanyakan tentang supplemen yang boleh merawat cancer or supplemen untuk pesakit2 cancer..saya syorkan vivix, tetapi beliau mempunyai kekangan bajet..jadinya beliau tanyakan tentang Carotomax..yes, yang itu beliau mampu katanya..dah 2 bulan suami beliau mengambil Carotomax ni, dan ini cerita Kak Ayu..
" Mula-mula ambil tu tak nampak ape-ape perubahan sangat, cuma lepas seminggu makan, tempat yang detect cancer tu membengkak tapi tak sakit..bengkak sangat..satu malam bengkak..pagi dalam kol 10 tadi akak call, baru abang kata tak bengkak dah..tapi takde pendarahan atau ape-ape yang pelik..taktau kenapa bengkak sangat tapi yang herannya tak sakit lak..so, hari Isnin lepas gi jumpa doktor, buat check-up doktor kata takde ape2 perubahan pada thyroid tu..maksudnya tak merebak dan tak mengecut..mungkin kena teruskan makan carotomax tu lagi.."
InshaALLAH, akan ada perubahan nanti jika Kak Ayu dan suaminya terus istiqamah..Memang carotomax is not powerful as Vivix, tapi pada saya kesan juga cepat.
Credit Testimoni dari blog UmmiIrfan

Info lanjut tentang Carotomax, boleh klik LINK INI

Sebarang kemusykilan atau nak tahu info lebih lanjut tentang nutrisi/produk SHAKLEE, jangan segan silu untuk hubungi saya yea. Setiap pembelian di honeyonnee.com , anda layak mendapat free consultation berterusan after sale services, jadual pengambilan vitamin dan tips-tips kesihatan bersama Shaklee.

Nota : Daftar keahlian Shaklee sekarang dengan yuran keahlian serendah RM 65 (seumur hidup) untuk menikmati 20% penjimatan harga produk. Hubungi saya untuk maklumat lanjut. (^_^)


Mashitah Mamat
019.312 1609
sheetah82@yahoo.com
www.honeyonnee.com

Mula-mula Rabun Sikit Jer, Lama-lama........Takut Makin Parah !!


[sharing]
*testimoni sendiri.

 Alhamdulillah...sy ni xrabun.xpnh pn pakai spec.yg main2 tu ada la..hihi pkai pn rimas aih! Tp sejak2 bsalin dl...tetiba pndgn kabur2.bila check rupa2nya dh rabun & silau! Ptt la ms bwk kete mlm tu parah beno..smpai muka sboleh2nya nk melekat kt crmin dpn.nk tgk jln.cuak je org yg dok sblh tu hahah.wlpun xbyk kiri silau 50,knn rabun jauh 50.tp kn..dr cket2 ni la kita jd risau,takot2 mkin tgi kn & sy xnk pkai spec!..jd sy start consume CAROTOMAX shaklee.
 Harini adlh hr yg ke10..td jln2,sj la p check mata blk kt kdai yg sm.know wut?Dh kurang! Silau 25 rabun 25.Alhamdulillah...br lbh krg smgu la kn..hbs sbln ni inshaaAllah nk check lg.mn th xd silau @ rbun lgsg kann.
 mmg prasan skrg pn pndgn mata makin cerah cket..dh krg skt kpla..ms mula2 nk rabun dl slalu gak skt kpla.haa lg yg bestnye psl CAROTOMAX ni ia bkn hnya suplmt utk mata,tp jntg,kulit,peparu,prostat & servix khasnya,jd lelaki ke wanita pn boleh ambil.
 anda jg spt sy? Fkrkn kos nk wt spec @ kos sebotol carotomax.. agak2 mn lg bbaloi? jd anda bagaimana?

#Anda Bijak! Anda Sihat!

Saya setuju dengan Puan Intan, masa baru-baru start nak jadi rabun ni la kene rawat awal sebelum makin parah..takkan nak tunggu dah parah, baru nak cari alternatif dan rawatan kan...saya tahu, mata rabun ni amat menyukarkan pergerakan dan aktiviti seharian. memang sangat-sangat terbatas...tambah lagi kalau yang spesis suka drive memalam....muahahahahaha..
so, sebelum ia mendatangkan perkara-perkara yang tidak diingini, fikir-fikirkan lah yeaa...
tak mintak bende buruk jadi kat kita, tapi kene lah ada langkah berjaga-jaga....malang tidak berbau..
apa pun, saya doakan semua pembaca blog dan pelanggan saya yang dikasihi, sentiasa di bawah lindungan Allah s.w.t...amin

Sebarang kemusykilan atau nak tahu info lebih lanjut tentang nutrisi/produk SHAKLEE, jangan segan silu untuk hubungi saya yea. Setiap pembelian di honeyonnee.com , anda layak mendapat free consultation berterusan after sale services, jadual pengambilan vitamin dan tips-tips kesihatan bersama Shaklee.

Nota : Daftar keahlian Shaklee sekarang dengan yuran keahlian serendah RM 65 (seumur hidup) untuk menikmati 20% penjimatan harga produk. Hubungi saya untuk maklumat lanjut. (^_^)

Mashitah Mamat
019.312 1609
sheetah82@yahoo.com
www.honeyonnee.com

Advance Joint Health Tablet : menyokong kesihatan sendi berpanjangan

sendi

sumber : mr google

Bagi jutaan orang yang mempunyai ketidakselesaan sendi, aktiviti biasa seperti membongkok, duduk dan berjalan pun terasa begitu mencabar dan payah. Pergerakan kita juga amat terbatas.

Jadi, jangan biarkan sakit sendi menghalang kita dari bergiat aktif, pencegahan awal boleh menjadikan sendi kita sihat pada masa akan datang.

Sama ada kita menghidapi sakit sendi atau tidak, adalah penting untuk mendapatkan nutrisi sendi seiring peningkatan usia.

Bercerita bab sakit sendi ni, semua orang akan merasa...tak kira tua ke muda, mesti akan dapat sakit sendi ni..apatah lagi kalau warga emas kan....
Situasi biasa yang kita lihat, terutama di masjid, di surau - ramai warga emas yang datang dan tiap kali tu jugak la, akan nampak kepayahan mereka untuk berjalan , untuk solat sekalipun...
sedih sangat tengok keadaan itu....sedangkan sakit sendi ni boleh dirawat dengan pengambilan suplemen/vitamin yang betul

Shaklee ada penyelesaiannya, iaitu Advance Joint Health Tablet

Advance Joint Health Tablet [60tablet]
Dos Pengambilan : 2 biji sehari selepas makan

AJHT ini adalah paten, Boswellia ekstrak yang bertindak pantas, ekstrak jagung, vitamin C, zink, kuprum dan manganese. Ia mampu mengurangkan ketidakselesaan sendi. Bahan-bahan ini ada fungsi tersendiri kenapa ia dipatenkan sebegitu.


AJHT memberikan manfaat kepada sendi dalam 3 cara, iaitu ;

  1. menyokong keselesaan sendi
  2. meningkatkan kesan kusyen
  3. memelihara tisu penyambungan yg sihat


Jom kita tengok, apakah bahan yang digunakan untuk menghasilkan vitamin sendi hebat ini??

1. Ekstrak Boswellia



 2. Ekstrak Jagung (Glucosamine)





2. Vitamin C, Zink, Tembaga dan Mangan




Ramuan dan rumusan AJHT adalah diuji secara klinikal


TESTIMONI : Apa kata mereka yang dah mencuba AJHT....

Testimoni 1 :

Testimoni 2 :



Testimoni 3 :



Testimoni 4 :



Testimoni 5 :


Advance Joint Health Tablet Shaklee memang terbukti BERKESAN untuk merawat sakit sendi. Dengan izin Allah s.w.t jua..kita hanya berusaha yang terbaik..InshaAllah !!

bagi memelihara sendi yang kuat, fleksibel dan bebas bergerak , disarnkan mengambil set ini yang mana ia dirumus khas untuk masalah sendi dan tulang



Hubungi saya untuk mendapatkan rundingan tentang produk SHAKLEE, Cara Pengambilan & Tips Berkesan !! Eksklusif hanya untuk pelanggan di blog ini.

019.312 1609